מתכון

פילה בקר ממולא בזיגוג יין

הפילה הוא נתח בשר מצוין שעגבניות ופסטו מחמיאים לו ורוטב היין המצומצם מנצח על הכל

גל פיינגולד, בשלנית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פילה בקר ממולא בזיגוג יין
צילום: הדס פרץ
גל פיינגולד, בשלנית אורחת
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

אמי זיכרונה לברכה היתה מכינה את הפילה הממולא הזה רק בפסח. למרבה הצער היא נפטרה כאשר הייתי צעירה, ומעולם לא הסכמתי לטעום אותו בגלל העגבניות המיובשות שממש לא אהבתי כילדה. היא היתה מכינה לי מנה נפרדת של בשר בלבד, עם הרוטב כמובן.

עם השנים החך התבגר והשתנה, והיום אני מאוד אוהבת עגבניות מיובשות.
כאשר גיליתי את זה, אחרי שההפתעה פגה, שינסתי מותניים והתחלתי למלא פילה אחר פילה עד שאבא שלי אמר שמצאתי את הטעם. הפילה הוא בשר מדהים, שהעגבניות והפסטו מחמיאים לו מאוד, ורוטב היין המצומצם מנצח על המנה ונספג בבשר העסיסי.

לאתר האוכל של גל פיינגולד

רכיבים

  • קילו פילה בקר (לבקש מהקצב נתח למילוי, ואפילו לבקש שיכין לכם את ה"חור" למילוי)
  • קופסה של פירורי עגבניות מיובשות בשמן
  • 6 כפות פסטו
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מלח גם
  • 2 ענפי רוזמרין

לרוטב

  • פרוסה מהפילה (שפיץ)
  • חצי בצל
  • 2 שיני שום
  • כף חרדל דיז'ון חלק
  • חצי כף גרידת לימון
  • ענף רוזמרין טרי
  • 4 כוסות יין אדום
  • 3 כפות שמן

הוראות הכנה

הרוטב:

בסיר כבד ורחב מטגנים את פרוסות הבשר דקה מכל צד. מוציאים ומנשנשים (את חתיכת הבשר שכבר לא צריכים).

באותו סיר מטגנים את הבצל והשום כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל משחים. מוסיפים את גרידת הלימון והרוזמרין.

מוסיפים חצי כוס יין ואת החרדל, ומבשלים עד שכמעט כל היין מתאדה. מוסיפים חצי כוס יין ומבשלים שוב, עד שכמעט כל היין מתאדה. ממשיכים כך עד שנגמר היין.

הבקר:

בקערה מערבבים את הפסטו ואת העגבניות.

ממלאים את הפילה.

מעסים אותו מבחוץ עם שמן זית, מלח גס ורוזמרין, מניחים בתבנית משומנת ומכסים בנייר כסף.

אופים בתנור ב-200 מעלות כ-20 דקות. פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ-5 דקות.

להגשה פורסים את הפילה לפרוסות עבות ומוזגים מעל כמות נדיבה של רוטב.

תגובות