מתכון

סלט ארטישוק ירושלמי וראשד

הארטישוק הירושלמי נכנס כעת לעונתו. זה הזמן לעשות ממנו סלט שיפאר את ארוחות השבת והחג

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:לצנצנת של 250 מ"ל
סלט ארטישוק ירושלמי וראשד

רכיבים

  • 12 יחידות (500 גרם) ארטישוק ירושלמי קלופות
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כף שמן זית

למשרה:

  • 2 כפיות דבש
  • 8 גבעולי ראשד קצוצים
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפיות שמן זית
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מבשלים על אש בינונית את הארטישוק הירושלמי בשפע מים עד ריכוך (כחצי שעה). מסננים את המים, וחותכים את הארטישוק הירושלמי לטבעות ברוחב של כ-1.5 ס"מ.

מחממים מחבת על אש בינונית, ומוסיפים את הפפריקה המעושנת ושמן הזית. לאחר כ-2 דקות, מוסיפים את טבעות הארטישוק הירושלמי. מדי פעם מערבבים ומשקשקים כך שהן ייצרבו היטב מכל צדדיהן (כ-10 דקות סה"כ). מכבים את האש, ומניחים בצד לצינון.

בינתיים, מכינים בצנצנת את המשרה:

מעבירים פנימה את כל המצרכים, ומערבבים היטב. כאשר טבעות הארטישוק הירושלמי התקררו, מעבירים אותן פנימה לצנצנת ומערבבים בעדינות. מאחסנים במקרר.

לפני ההגשה מומלץ לפזר מעט עלי ראשד טריים.

תגובות