קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה

מנת קציצות דגים ברוטב חגיגית שלמדתי מהסבתא הטריפוליטאית שלי. הכינו את החלות

6-8 מנות דרגת קושי: בינוני
קציצות חריימה לראש השנה
איתיאל ציון
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לקציצות:

800 גר' פילה דג לבן נקי מעצמות ועור וחתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ (דניס, בורי, אנטיאס, בס)

2 חצילים שרופים (רק הבשר, ללא הקליפה)

1 בצל סגול קצוץ דק

1 צרור כוסברה

½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק

3 כפות שמן זית

½ חלה (רק החלק הלבן) טבולה במים 10 שניות וסחוטה

½1 כפיות פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה מעושנת

1 כפית כמון טחון

מלח לפי הטעם

לרוטב:

1/4 כוס שמן

2 כפות מחית פלפל צ'ומה

1 כף כמון טחון

1 כפית קימל טחון

8 כפות תרכיז עגבניות

1 ליטר מים

מיץ מחצי לימון

8 פלפלים שושקה מיובשים, מושרים כ-10 דקות במים חמימים ומסוננים

שיני שום לפי הטעם

 

הוראות הכנה

הכנת הקציצות:

מרסקים את החצילים היטב לכדי משחה חלקה (אפשר גם בבלנדר). כעת, מערבבים את כל החומרים (כולל הדגים) ולשים היטב עד שהמסה מעורבבת היטב. מכסים את התערובת ומניחים בקירור למנוחה של חצי שעה.

הכנת הרוטב:

מחממים את השמן על אש בינונית בסיר רחב ושטוח ומוסיפים את פלפל הצ'ומה. מערבבים עד בעבוע מסביב לחתיכות השום. אחרי כחצי דקה של בעבוע עדין מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומיד מוסיפים את התרכיז וחצי כוס מים. מערבבים הכל יחדיו 2 דקות ומצמצמים (כל פעם מוסיפים קצת מים ומצמצמים). מוסיפים את שאר המים, מיץ הלימון והפלפלים ומביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה. טועמים ומוסיפים מלח.

הרכבת המנה:

יוצרים בידיים רטובות כדורים שטוחים בקוטר 6 ס"מ ועובי של 1.5 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב על אש נמוכה. מבשלים כ-10 דקות בסיר מכוסה.

 

טיפים

בהכנת הקציצות אפשר להוסיף או להחליף חלק מכמות הדגים בסרדינים טריים (לא יותר מרבע סרדינים מסך כל המסה של הדגים הטריים). זה ייתן את הטעם הייחודי של הסרדינים ויעשיר את חוויית הים שבצלחת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות