מתכון

קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה

מנת קציצות דגים ברוטב חגיגית שלמדתי מהסבתא הטריפוליטאית שלי. הכינו את החלות

ניר תמרי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניר תמרי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6-8 מנות
זמן בישול:שעה
קציצות חריימה
קציצות חריימהצילום: איתיאל ציון

רכיבים

לקציצות:

  • 800 גר' פילה דג לבן נקי מעצמות ועור וחתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ (דניס, בורי, אנטיאס, בס)
  • 2 חצילים שרופים (רק הבשר, ללא הקליפה)
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 צרור כוסברה
  • ½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ חלה (רק החלק הלבן) טבולה במים 10 שניות וסחוטה
  • ½1 כפיות פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח לפי הטעם

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות מחית
  • פלפל צ'ומה
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כפית קימל טחון
  • 8 כפות תרכיז עגבניות
  • 1 ליטר מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 8 פלפלים שושקה מיובשים, מושרים כ-10 דקות במים חמימים ומסוננים
  • שיני שום לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת הקציצות:

מרסקים את החצילים היטב לכדי משחה חלקה (אפשר גם בבלנדר). כעת, מערבבים את כל החומרים (כולל הדגים) ולשים היטב עד שהמסה מעורבבת היטב. מכסים את התערובת ומניחים בקירור למנוחה של חצי שעה.

הכנת הרוטב:

מחממים את השמן על אש בינונית בסיר רחב ושטוח ומוסיפים את פלפל הצ'ומה. מערבבים עד בעבוע מסביב לחתיכות השום. אחרי כחצי דקה של בעבוע עדין מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומיד מוסיפים את התרכיז וחצי כוס מים. מערבבים הכל יחדיו 2 דקות ומצמצמים (כל פעם מוסיפים קצת מים ומצמצמים). מוסיפים את שאר המים, מיץ הלימון והפלפלים ומביאים לרתיחה כשהסיר מכוסה. טועמים ומוסיפים מלח.

הרכבת המנה:

יוצרים בידיים רטובות כדורים שטוחים בקוטר 6 ס"מ ועובי של 1.5 ס"מ ומניחים בעדינות ברוטב על אש נמוכה. מבשלים כ-10 דקות בסיר מכוסה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ