עוגת פולנטה אגסים, שקדים ולימון

עוגה חגיגית ועשירה שלמדתי להכין מסבתי נונה והיא מתוקה יותר מכל עוגת דבש

ניר תמרי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניר תמרי, שף אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת פולנטה ואגסים
עוגת פולנטה ואגסים של ניר תמריצילום: איתיאל ציון

רכיבים

לאגסים:

  • 6 אגסים קלופים חצויים ללא הליבה
  • 1 ליטר סירופ סוכר
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 270 גרם שקדים קלופים

לציפוי קרמל:

  • 210 גרם סוכר
  • 40 גרם חמאה

לעוגה:

  • 140 גרם קמח לבן (כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 400 גרם חמאה
  • 400 גרם סוכר (2 כוסות)
  • 7 ביצים
  • 4 כפיות מי ורדים
  • 480 גרם שקדים טחונים
  • 240 גרם פולנטה אינסטנט

הוראות הכנה

הכנת האגסים:

מבשלים את האגסים בסירופ הסוכר עם הפלפל האנגלי וקליפת הלימון המגוררת כ-10 דקות. מוציאים מהסיר עד שיצטננו.

הכנת ציפוי הקרמל:

מחממים את הסוכר בסיר עם מעט מים עד קרמול הסוכר ומוסיפים את החמאה כשהקרמל חום ונוזלי.

שופכים במהירות את הקרמל בצורה אחידה בתבנית עגולה 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את האגסים במאוזן, כשהגב של האגס פונה לתחתית התבנית. מפזרים מעל האגסים את השקדים הקלופים.

הכנת העוגה:

מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה (לא להכניס אוויר). מוסיפים את הביצים בהדרגה, במהירות נמוכה, את מי הוורדים, את השקדים, את הפולנטה ואז את החומרים היבשים שבקערה. מביאים לאחידות של המסה (לא להגיע לערבוב יתר).

מחליקים את התערובת בצורה אחידה מעל הקרמל, האגסים והשקדים. אופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. מוציאים מהתנור וממתינים כ-2 דקות. הופכים את העוגה על צלחת הגשה.

אגסים: מבשלים את האגסים בסירופ הסוכר עם הפלפל האנגלי וקליפת הלימון המגוררת כ-10 דקות. מוציאים מהסיר עד שיצטננו.

ציפוי קרמל: מחממים את הסוכר בסיר עם מעט מים עד קרמול הסוכר ומוסיפים את החמאה כשהקרמל חום ונוזלי.

שופכים במהירות את הקרמל בצורה אחידה בתבנית עגולה 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את האגסים במאוזן, כשהגב של האגס פונה לתחתית התבנית. מפזרים מעל האגסים את השקדים הקלופים.

מילוי: מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה (לא להכניס אוויר). מוסיפים את הביצים בהדרגה, במהירות נמוכה, את מי הוורדים, את השקדים, את הפולנטה ואז את החומרים היבשים שבקערה. מביאים לאחידות של המסה (לא להגיע לערבוב יתר).

מחליקים את התערובת בצורה אחידה מעל הקרמל, האגסים והשקדים. אופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. מוציאים מהתנור וממתינים כ-2 דקות. הופכים את העוגה על צלחת הגשה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ