שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6-10 כוסות תלוי בגודל

קינוח קלאסי בכוס מידה של 100 מ"ל עם שכבות של קציפה אוורירית ומתוקה, ביסקוויט שוקולד וקרם דבש פרלינה. מושלם לראש השנה ובכלל לאירוח בחגי תשרי, לפתיחת שנה טובה ומתוקה. עוד רעיונות לקינוחי כוסות נוספים של מיקי שמו - כאן

food banner
צילום: חד פעמי

רכיבים

לקרם דבש פרלינה

  • 500 מ"ל חלב (21/2 כוסות חלב)
  • 40 גרם קורנפלור (2 כפות)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 1 כף דבש טהור
  • 4 חלמונים
  • 200 גרם פרלינה (מחית אגוזי לוז - ניתן לרכוש בחנויות אפייה מתמחות)
  • 150 גרם חמאה

לביסקוויט שוקולד

  • 4 חלבונים
  • 180 גרם סוכר (כוס פחות שתי כפות)
  • 6 חלמונים
  • 50 גרם אבקת קקאו
  • 2 כפות קמח מנופה

לקצפת

  • 330 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 מקל וניל מגורד

לקישוט

  • : מעט דבש ו-10 אגוזי לוז חצויים

הוראות הכנה

הקרם: מחממים את החלב והדבש. מערבבים את החלמונים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמונים ומערבבים.

מחזירים לסיר וטורפים עד להסמכה. מסירים מהאש ומוסיפים את הפרלינה אגוזי הלוז.

ב"חום שפתיים" (35 מעלות) מוסיפים את החמאה ומבלנדרים עד לקבלת קרם חלק. מקררים.

ביסקוויט השוקולד: מקציפים את החלבונים עם מחצית הסוכר. טורפים היטב את החלמונים עם יתרת הסוכר.

מנפים את הקקאו והקמח ומוסיפים לחלמונים.

מקפלים את התערובת לחלבונים המוקצפים ומזלפים עיגולים בקוטר 4 ס"מ בתבנית סיליקון שקעים.

אופים בחום של 200 מעלות למשך כ-12 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.

הקצפת: מערבבים את כל המרכיבים ומקציפים.

הרכבת הקינוח: מעבירים את הקרם דבש-פרלינה לשק זילוף ומזלפים עד 1/3 גובה הכוס. מניחים ביסקוויט שוקולד ומזלפים את הקצפת עם צנתר כוכב. מעטרים במעט דבש וחצאי אגוזי לוז ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ