וארין דבש, שוקולד ואגוזי לוז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון וארין דבש, שוקולד ואגוזי לוז

דרגת קושי: קל
וארין דבש, שוקולד ואגוזי לוז, מיקי שמו
דודו בכר

קינוח קלאסי בכוס מידה של 100 מ"ל. הקציפה אוורירית ומתוקה, הביסקוויט שוקולד והקרם דבש פרלינה. מושלם לראש השנה ובכלל לאירוח בחגי תשרי, לפתיחת שנה טובה ומתוקה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לקרם דבש פרלינה:

500 מ"ל חלב (21/2 כוסות חלב)

40 גרם קורנפלור (2 כפות)

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

1 כף דבש טהור

4 חלמונים

200 גרם פרלינה אגוזי לוז (ניתן לרכוש בחנויות אפייה מתמחות)

150 גרם חמאה

לביסקוויט שוקולד:

4 חלבונים

180 גרם סוכר

6 חלמונים

50 גרם אבקת קקאו

2 כפות קמח מנופה

לקצפת:

330 גרם שמנת מתוקה 38%

2 כפות סוכר

1/2 מקל וניל מגורד

לקישוט: מעט דבש ו-10 אגוזי לוז חצויים

הוראות הכנה

הקרם: מחממים את החלב והדבש. מערבבים את החלמונים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. יוצקים את החלב החם אל תערובת החלמונים ומערבבים.

מחזירים לסיר וטורפים עד להסמכה. מסירים מהאש ומוסיפים את הפרלינה אגוזי הלוז.

ב"חום שפתיים" (35 מעלות) מוסיפים את החמאה ומבלנדרים עד לקבלת קרם חלק. מקררים.

ביסקוויט השוקולד: מקציפים את החלבונים עם מחצית הסוכר. טורפים היטב את החלמונים עם יתרת הסוכר.

מנפים את הקקאו והקמח ומוסיפים לחלמונים.

מקפלים את התערובת לחלבונים המוקצפים ומזלפים עיגולים בקוטר 4 ס"מ בתבנית סיליקון שקעים.

אופים בחום של 200 מעלות למשך כ-12 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.

הקצפת: מערבבים את כל המרכיבים ומקציפים.

הרכבת הקינוח: מעבירים את הקרם דבש-פרלינה לשק זילוף ומזלפים עד 1/3 גובה הכוס. מניחים ביסקוויט שוקולד ומזלפים את הקצפת עם צנתר כוכב. מעטרים במעט דבש וחצאי אגוזי לוז ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות