מילפיי תפוחים ירוקים וקציפת וניל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מילפיי תפוחים ירוקים וקציפת וניל

דרגת קושי: קל
מילפיי תפוחים ירוקים וקציפת וניל , מיקי שמו
דודו בכר

בראש השנה אנחנו בדרך כלל טובלים בדבש תפוח-עץ אדום. השנה רציתי להרכיב קינוח כיפי בכוס, המשלב דווקא את תפוח-העץ הירוק, הנחשב לפחות מתוק. זהו קינוח שכדאי להכינו בכוס רחבה ונמוכה, מכיוון שהוא מורכב משלושה מרקמים שונים: תפוחים ירוקים, קציפת וניל ובצק עלים אפוי ומקורמל.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

ל-12 כוסות רחבות:

למוס שוקולד לבן וניל:

250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (כמכל אחד)

1 מקל וניל חצוי ומגורר

5 גרם ג'לטין (כ-1 כפית)

30 מ"ל מים קרים (כ-3 כפות)

225 גרם שוקולד לבן

500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (כ-2 מכלים)

לשכבת התפוחים והלמון גראס:

150 מ"ל מים (כ-2/3 כוס)

80 גרם סוכר (כ-1/3 כוס)

10 מ"ל מיץ לימון (כ-1 כף)

2 מקלות למון גראס

3 תפוחי גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ

לבצק העלים האפוי:

350 גרם בצק עלים אפוי (חצי חבילה, ניתן לקנות ברשתות השיווק)

60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)

הוראות הכנה

המוס: משרים את אבקת הג'לטין במים קרים. מרתיחים שמנת מתוקה ומקל וניל מגורר. מסננים ישירות לתוך קערה עם השוקולד הלבן, מוסיפים את הג'לטין ומבלנדרים (רצוי עם מיקסר מוט). מקררים בין רבע שעה לחצי שעה.

התפוחים: מרתיחים מים, סוכר, מיץ לימון ולמון גראס. לאחר הרתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים הקטנות ומבשלים 10 דקות נוספות, עד לריכוך. מצננים.

בצק העלים המקורמל: מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מניחים את בצק העלים המרודד על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחוררים את הבצק עם מזלג. אופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ובוזקים שכבה דקה של אבקת סוכר, לכיסוי הבצק. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות ואופים 5 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהוב עמוק (קרמל) ומצננים.

הרכבת הקינוח: מסננים את התפוחים ומניחים בתחתית כל כוס כף גדושה של תפוחים.

מסיימים את הכנת המוס ומוזגים לכוסות – מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת רכה במרקם יוגורט ו"מקפלים" לתערובת השוקולד הלבן שהתקררה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים עד 2/3 מגובה הכוס.

מניחים מעל "שברי" בצק עלים אפויים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות