טרייפל וניל ורימונים-פטל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טרייפל וניל ורימונים-פטל

דרגת קושי: קל
טרייפל וניל ורימונים-פטל, מיקי שמו
דודו בכר

קינוח כיפי בכוס בינונית בצורת גליל. את הכוסות הללו אני פוגש לרוב בעמדת השתייה הקלה בארוחת הבוקר בחופשה בבית המלון, ותמיד מסקרן אותי להרכיב בהן קינוח כמו בקונדיטוריה.

הפעם, לקראת חגי תשרי, חיברתי את טעמי הרימונים-פטל החמצמצים וקרם הווניל המתקתק. לקינוח שלושה מרקמים: קרם וניל, פירות אדומים וקציפת וניל.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ל-8 כוסות:

לקרם וניל:

1 מקל וניל חצוי ומגורר

350 מ"ל חלב (כוס + 3/4)

60 גרם ביצים (ביצה אחת)

65 גרם סוכר (1/3 כוס)

40 גרם עמילן תירס (2 כפות)

35 גרם חמאה

לקומפוט רימונים-פטל:

200 גרם מחית רימונים

200 גרם מחית פטל

4 גרם ג'לטין

20 מ"ל מים

לקציפת וניל:

120 גרם שוקולד לבן

1/2 מקל וניל חצוי ומגורר

5 גרם ג'לטין (כפית)

30 מ"ל מים קרים (4-3 כפות)

500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

לקישוט: גרעינים מרימון בינוני

הוראות הכנה

קרם הווניל: מרתיחים את החלב והווניל. מסירים מהאש ומכסים למשך 10 דקות.

מערבבים את הביצים, הסוכר והעמילן. מסננים את החלב ומרתיחים אותו שוב.

יוצקים את החלב על תערובת הביצים ומחזירים לבישול למשך 3 דקות, על אש נמוכה.

מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, מבלנדרים עם בלנדר מוט ומניילנים. מקררים למשך כשעתיים.

הקומפוט: משרים את הג'לטין במים קרים למשך כ-20 דקות. מחממים מחצית מכמות הפירות ומוסיפים את הג'לטין ואת הפירות שנותרו. מבלנדרים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה. מניילנים ומצננים.

קציפת הווניל: משרים את הג'לטין במים למשך 20 דקות.

מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת, חולטים את הווניל ומוסיפים את הג'לטין. יוצקים בהדרגה את השמנת החמה על השוקולד ליצירת אמולסיה (תערובת חלקה). מוסיפים את יתר השמנת המתוקה הקרה ומבלנדרים עם בלנדר מוט.

מקררים כ-12 שעות לפני ההקצפה.

הרכבת הקינוח: מעבירים את קרם הווניל לשק זילוף ומזלפים עד כשליש גובה הכוס. מקררים.

מעבירים את הקומפוט לשק זילוף ומזלפים כ-2 ס"מ גובה. מקררים.

מקציפים קציפה חלקה ותפוחה במרקם יוגורט. מעבירים לשק זילוף. מוציאים את הכוסות מן המקרר ומזלפים עד פחות מ-1 ס"מ גובה. מפזרים גרעיני רימונים ומקררים עד להגשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות