מתכון

עוגת דבש "פשוטה"

מיכה גינטר, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת דבש פשוטה, מיכה גינטר
צילום: תומר אפלבאום
מיכה גינטר, שף-קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

עוגה נפלאה וקלה להכנה, שנמצאת תמיד בראש השנה. היא משלבת מתיקות וחמיצות וקשה להפסיק לאכול אותה.

רכיבים

  • 225 מ"ל מים
  • 150 גרם ריבה אדומה
  • 150 גרם דבש
  • 300 גרם סוכר
  • 275 גרם שמן קנולה
  • 5 ביצים M
  • 400 גרם קמח
  • 8 גרם סודה לשתייה
  • 5 גרם (כפית) קקאו
  • 10 גרם (2 כפיות) תערובת תבלינים (קינמון, הל טחון, קורט ציפורן טחון, קורט מוסקט טחון)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מרתיחים את המים וממיסים בהם את הסוכר, הריבה והדבש.

מוסיפים את השמן והביצים הטרופות.

מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת תוך כדי בחישה בעזרת מטרפה.

יוצקים לתבנית אפייה עד לגובה 3/4 התבנית.

אופים כ-45 דקות.

תגובות