תפוח אפוי ביין אדום ממולא מרציפן / אגוזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תפוח אפוי ביין אדום ממולא מרציפן / אגוזים

דרגת קושי: קל
תפוח אפוי ביין אדום, מיכה גינטר
תומר אפלבאום

כולם מכירים את התפוח האפוי והמתוק ביין. אני בחרתי להגישו עם מרציפן. מי שלא אוהב מרציפן, יכול לשלב אגוזים וצימוקים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

תפוחי גרנד בגודל בינוני (כמספר הסועדים)

מרציפן גולמי, או תערובת אגוזים וצימוקים

יין אדום מעולה (קברנה, מרלו או יין שולחני)

תערובת סוכר וקינמון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200-180 מעלות

בעזרת תפוחן מוציאים את ליבת התפוח ופוערים חור בקוטר של כ-2 ס"מ.

בעזרת סכין חדה חורצים סביב השליש העליון של התפוח חריץ בקליפה.

מניחים את התפוחים בתבנית עם שוליים וממלאים את החורים במרציפן או בתערובת אגוזים.

יוצקים את היין מעל התפוחים ומפזרים מתערובת הסוכר והקינמון.

אופים עד שהשליש החרוץ מתרומם מעט. תוך כדי האפייה "משקים" עם היין שבתחתית הכלי מדי פעם.

הגשה: במרקייה מניחים את התפוח החם, יוצקים את היין ומעטרים בכדור גלידה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות