מתכון

איך מכינים דובשניות מדהימות כמו של פעם?

עוגיות מתוקות ומופלאות, שתמיד קונים מוכנות. דובשניות שמכינים בבית יוצאות הרבה יותר טעימות ואפשר לשלב בהן תוספות מיוחדות ושונות. מתכון של מיכה גינטר מדן גורמה

מיכה גינטר, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מיכה גינטר, שף-קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
דובשניות, מיכה גינטר

רכיבים

  • 40 גרם סוכר חום
  • 1/2 כפית נס קפה
  • 40 סמ"ק מים חמים
  • 20 גרם מייפל
  • 140 גרם דבש
  • 40 סמ"ק שמן
  • 1 ביצה
  • 240 גרם קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • מעט קינמון
  • ציפורן וקקאו
  • לזיגוג:
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 5 כפות מים פושרים-חמים

הוראות הכנה

שמים בקערה את כל המרכיבים, מלבד הקמח, ומערבבים.

מנפים את הקמח ומוסיפים לבלילה.

יוצרים כדורים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.

אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.

הכנת הזיגוג:

מערבבים את אבקת הסוכר עם המים ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד. אם לא סמיך מספיק, הוסיפו עוד קצת סוכר.

מוציאים את הדובשניות מהתנור, מצננים וטובלים בתערובת הזיגוג או מזלפים מעל. מחזירים את הדובשניות לתבנית, מכוונים את חום התנור ל-80 מעלות, ומכניסים לייבוש במשך 5 דקות.

מוציאים, מצננים ומאחסנים בכלי אטום.

תגובות