פאי תאנים וקוניאק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאי תאנים וקוניאק

דרגת קושי: קל
פאי תאנים וקוניאק, מיקי שמו
דודו בכר

קינוח בצנצנות של 270 מ"ל, המדמה בצורה נפלאה פאי תאנים בהרכבו המלא: קרמבלס, קציפה בטעם קוניאק ותאנים. היופי בקינוח מתבטא בפשטות הגשתו.

את הקרמבלס אני ממליץ להרכיב סמוך להגשה, כדי שיישארו פריכים ונגיסים.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ל-6 צנצנות:

לתאנים מבושלות:

360 גרם תאנים

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר חום דמררה

לקציפת קוניאק:

500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (כ-2 מכלים)

50 גרם סוכר

1/2 מקל וניל מגורד

45 מ"ל קוניאק

לקרמבלס אגוזי לוז:

75 גרם קמח

1 גרם מלח ים אטלנטי

75 גרם סוכר

75 גרם חמאה רכה

75 גרם אבקת אגוזי לוז (אגוזי לוז טחונים דק)

הוראות הכנה

תאנים מבושלות: חוצים את התאנים ומניחים אותן בקערת פיירקס/תבנית עם החמאה והסוכר. מכסים ברדיד אלומיניום, מכניסים לתנור ואופים בטמפרטורה של 85 מעלות למשך שעה. מקררים למשך 12 שעות.

קציפת קוניאק: מקציפים את השמנות, הסוכר ומקל הווניל, ומוסיפים את הקוניאק לקראת סיום ההקצפה. מעבירים לשק זילוף ושומרים בקירור.

קרמבלס: מערבבים יחד את כל המרכיבים, עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בטמפרטורה של 150 מעלות 15 דקות.

הרכבת הקינוח: מניחים כף של תאנים מבושלות בתחתית כל צנצנת. מזלפים מעל התאנים מקציפת הקוניאק ומסיימים בקרמבלס. אפשר לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות