מתכון

עוגת בננות, דבש, בוטנים ושטרויזל

עוגה של ניגודים: המתיקות והרכות של הבננה פוגשת את מליחות ופריכות הבוטנים

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת דבש, בננות ובוטנים

רכיבים

לשטרויזל

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם (כוס) קמח
  • קורט קינמון
  • קורט מלח

לעוגה

  • 1 שקיק תה
  • 160 מ"ל מים רותחים
  • 140 גרם (1 כוס) סוכר
  • 230 (כוס וחצי) גרם דבש
  • 160 (כוס ורבע) מ"ל שמן
  • 4 ביצים
  • 280 (2 כוסות) גרם קמח
  • 3 גרם (כפית) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 5 גרם (כפית) קינמון
  • 1 כוס בוטנים מלוחים קצוצים גס (כמות לפי טעם אישי)
  • 3 בננות פרוסות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ

הוראות הכנה

שטרויזל: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים גסים.

מעבירים את הפירורים לקופסה אטומה.

שומרים בקירור עד לשימוש.

עוגת דבש: מרתיחים את המים, יוצקים על התיון בכלי ומניחים בצד לקירור.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית סוכר, דבש, שמן, תה וביצים כ-10 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים במהירות בינונית עד היטמעות מוחלטת.

מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.

יוצקים את המסה לתבניות.

מסדרים את פרוסות הבננה בצורה חופשית ומפזרים מעל את פירורי השטרויזל.

אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-50-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

תגובות