עוגת דבש, בננות, בוטנים ושטרויזל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת בננות, דבש, בוטנים ושטרויזל

עוגה של ניגודים: המתיקות והרכות של הבננה פוגשת את מליחות ופריכות הבוטנים

דרגת קושי: קל
עוגת דבש, בננות ובוטנים
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לשטרויזל:

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

150 גרם (כוס) קמח

קורט קינמון

קורט מלח

לעוגה:

1 שקיק תה

160 מ"ל מים רותחים

140 גרם (1 כוס) סוכר

230 (כוס וחצי) גרם דבש

160 (כוס ורבע) מ"ל שמן

4 ביצים

280 (2 כוסות) גרם קמח

3 גרם (כפית) אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

5 גרם (כפית) קינמון

1 כוס בוטנים מלוחים קצוצים גס (כמות לפי טעם אישי)

3 בננות פרוסות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ

הוראות הכנה

שטרויזל: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים גסים.

מעבירים את הפירורים לקופסה אטומה.

שומרים בקירור עד לשימוש.

עוגת דבש: מרתיחים את המים, יוצקים על התיון בכלי ומניחים בצד לקירור.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית סוכר, דבש, שמן, תה וביצים כ-10 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים במהירות בינונית עד היטמעות מוחלטת.

מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.

יוצקים את המסה לתבניות.

מסדרים את פרוסות הבננה בצורה חופשית ומפזרים מעל את פירורי השטרויזל.

אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-50-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות