מתכון

עוגת דבש וריקוטה

טוויסט קטן הופך את עוגת הדבש הקלאסית לעוגה מיוחדת, רכה וטעימה, עד ששוכחים שזאת בכלל עוגת דבש

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת דבש וריקוטה

רכיבים

לעוגת דבש קלאסית

  • לשתי תבניות אינגליש קייק
  • 240 מ"ל מים רותחים
  • 1 שקיק תה
  • 200 גרם סוכר
  • 350 גרם דבש
  • 240 מ"ל שמן
  • 6 ביצים
  • 420 גרם קמח
  • כף אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 1 כף קינמון

למלית ריקוטה

  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 125 גרם (חצי חבילה) גבינת ריקוטה
  • 50 גרם (4 כפות) סוכר
  • 70 גרם (7 כפות) אינסטנט פודינג וניל
  • גרידה מתפוז אחד

הוראות הכנה

הכנת העוגה: מרתיחים את המים, יוצקים על התיון בכלי ומניחים בצד לקירור.

בקערה מערבבים סוכר, דבש, שמן, תה וביצים, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון ומערבבים היטב.

הכנת המלית: במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הגבינות והסוכר כ-3 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת מסה אחידה.

מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים במהירות בינונית דקה נוספת, עד להיטמעות מוחלטת במסה.

הרכבת העוגה: מזלפים את שכבת הריקוטה בתחתית התבנית, כ-1/3 גובה התבנית.

מוזגים את מסת העוגה עד 3/4 גובה התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-50-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

תגובות