מתכון לבחש, אורז בוכרי ירוק

תבשיל של אורז ירוק עמוס בתבלינים ובבשר טחון. נהדר כתוספת או כמנה עיקרית

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בחש
צילום: עמרי פולק
עמרי פולק
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

אורז ירוק עמוס בתבלינים ובבשר טחון. הוא מתאים במיוחד לתקופת חגי תשרי, מסיבה פשוטה: הוא נהדר ליד קערית של גרגרי רימון. מדובר בשילוב ממכר ובתוספת שיכולה לתפקד כמנה עיקרית.

רכיבים

  • בצל גדול קצוץ דק
  • 1.3  ק"ג בשר בקר טחון גס
  • 3-2  פרוסות כבד בקר (מטוגן קלות וחתוך לקוביות קטנות(
  • 6  כוסות אורז פרסי ארוך
  • 3  צרורות גדולים של פטרוזיליה, שמיר וכוסברה, קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור ומעט כמון
  • שמן לטיגון הבשר והכבד

הוראות הכנה

משרים את האורז שעה במים רותחים ובמלח.

מטגנים את פרוסות כבד הבקר. כשהכבד מוכן חותכים אותו לקוביות קטנות.

מטגנים את הבצל עם הפלפל והכמון עד להזהבה קלה.

מוסיפים את פירורי הבשר הטחון בשלבים ותוך כדי בחישה. מטגנים עד שהבשר הטחון משנה את צבעו.

מוסיפים את קוביות הכבד ומטגנים יחד 3-2 דקות, בלי להפסיק לבחוש. מוסיפים מלח לפי הטעם ומכבים את האש.

שוטפים ומסננים את האורז, מערבבים אותו היטב עם עשבי התיבול.

מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים אותו היטב עם הבשר והכבד.

מוסיפים מים רותחים בכמות שתכסה את תכולת הסיר (כ-1 ס"מ מעליה). אם צריך, מוסיפים מלח ופלפל.

מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה וכשהנוזלים נספגים באורז יוצרים בידית עץ ארובות אדים ועוטפים את מכסה הסיר במגבת.

מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהאורז רך.

מגישים עם גרגירי רימון או עם פרוסות צנונית ליד.

טיפ: מעוניינים באורז ירוק יותר? אפשר להוסיף עשבי תיבול למתכון.

תגובות