אושישולה - ריזוטו בוכרי - אורז בוכרי | מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אושישולה - ריזוטו בוכרי

התשובה הבוכרית לריזוטו: אורז שמבושל במיץ עגבניות שיש לאכול עוד באותו היום

דרגת קושי: קל
אושישולה
עומרי פולק

מנה שיש לאכול אותה כשהיא חמה, אחת המנות הבוכריות שלא טעימה יום אחרי. יש לאכול בזהירות, בתנועה מעגלית בצלחת כי האמצע רותח

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ל-5 סועדים:

שני בצלים בינוניים קצוצים

שלושה גזרים בינוניים חתוכים לקוביות

ארבע כנפיים

400-300 גרם פילה חזה עוף

שלושה-ארבעה גרונות

שלוש-ארבע כוסות אורז עגול (אפשר גם אורז לריזוטו), לא צריך השריה

עגבניות מרוסקות – קצת יותר מקילו של רסק

שתיים-שלוש כוסות מים רותחים

מלח ופלפל

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל על אש בינונית עד הזהבה, מתבלים בפלפל.

מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים עד לשינוי צבע.

מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד קצת.

שופכים קצת מים רותחים ומערבבים. נותנים לנוזלים לרתוח שוב על אש בינונית. המטרה הסופית היא שהעוף יתפרק מהעצמות, אז תנו לשלב הזה את הזמן שלו ואל תמהרו להוסיף את האורז. אפשר להוסיף מים. אם חלק ניכר מהם התאדה.

מוסיפים את האורז ואיתו קצת עגבניות מרוסקות ומים.

מערבבים בלי הפסקה, במצב שבו אף פעם לא חסרים נוזלים. כמו בכל מנת ריזוטו, מוסיפים את הנוזלים (רסק העגבניות ומדי פעם טיפת מים) בהדרגה. מתבלים במלח.

שולפים מדי פעם את עצמות העוף שהבשר כבר התפרק מהן. כשגרגירי האורז מספיק רכים (עניין של כ-40 דקות-שעה. לא לדאוג אם לוקח קצת יותר), אך לא רכים מדי, מגישים.

אפשר לפזר מעל קצת פטרוזיליה קצוצה ולשפוך מיץ לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות