עוף ביריאני של סודהא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף ביריאני של סודהא

מנה שיש בה הכול: סיר של אורז עם בשר וירקות, עם כל הטוב התזונתי והתיבול הריחני והארומה המדהימה של תבשיל גאוני. מתכון מתוך הספר: לאושר יש טעם של קארי בהוצאת לאנצ'בוקס

4-6 מנות דרגת קושי: בינוני
לאושר יש טעם של קארי
אדוארדו גראסי, סטיילינג: גליה אורנן

כשהייתה בת 16 ועדיין בגובה של ילדה בת שמונה - לאחר שלא עזרו כל התפילות והמנחות לכל האלים ושלוחותיהם; לאחר שלא עזר אפילו גילוח הראש של אמה במקדש הזהב לרגליו של נהר קדוש וגם לא החבר הפונג'ארי (איש דת) שהביא אביה מהעיר הגדולה כדי שיערוך טקס מיוחד שהיה אמור להאריך את הילדה בעוד כמה סנטימטרים - ויתרו כולם על הניסיונות. גם היא עצמה התחילה למצוא יתרונות במצב שבו היא רואה את העולם מלמטה, מגובה נמוך. סודהא היא אישה נמוכה, אפילו נמוכה מאוד. היא עובדת במסעדה כבר שנתיים.

ביום ראשון אחד היא הזמינה את כל העובדות לעוף ביריאני אצלה בבית. כבר הרבה זמן שאני רוצה ללמוד איך מכינים מנה כזו, שיש בה הכול: סיר של אורז עם בשר וירקות, עם כל הטוב התזונתי והתיבול הריחני והארומה המדהימה של תבשיל גאוני. סיכמנו שאגיע לצפייה לימודית לפני הסעודה.

כבר כשפניתי עם הטוסטוס לסמטה הצרה יכולתי להריח בעוצמה שבאחד הבתים מתבשל משהו רציני. לא היה לי ספק שזה היה המטבח של סודהא. כשנכנסתי ראיתי אותה, כמו נמלה אנושית זעירה ועמלנית, לבושה סארי ורוד בעל אמרה רקומה שנתפר למידותיה המיוחדות, עומדת על כיסא עץ כבד, בוחשת בסיר עצום ממדים ומנצחת על הטעמים. הגעתי בדיוק כשהתחילה לזרוק את התבלינים אל תוך הסיר.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כלים מיוחדים:

2 סירים כבדים

 

2 כוסות אורז בסמטי 

4 כרעיים מעור

לרוטב ולעוף:

5 כפות שמן

3 עלי דפנה

2 תרמילי הל

2 מקלות קינמון

4 מסמרי ציפורן

3 כוכבי אניס

2 צ'ילי אדום חריף יבש (שלמים)

4 בצלים קצוצים דק

1 כף צ'ילי ירוק נקי מגרעינים וקצוץ

2 כפות שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר

2 כפות שום כתוש

3 עגבניות קצוצות

1 כפית זרעי כוסברה קלויים וטחונים

½ כוס כוסברה קצוצה

½ כוס נענע קצוצה

4 כרעיים ללא עור

לאורז:

2 כפות שמן זית

1 כף זרעי כמון

2 תרמילי הל

1 כפית כורכום

2 כוסות האורז שהושרה במים שטוף ומסונן ממי ההשריה

3 כוסות מים

מלח

1 כפית גאראם מסאלה או בהרט

סלסה של בצל, שומר וסומאק לביריאני:

2 בצלים סגולים פרוסים דק לאורך

½ שומר פרוס דק לאורך

1 לימון נקי מגרעינים, על קליפתו, חתוך לקוביות בגודל ½ ס"מ

1 כפית סומאק

½ כוס כוסברה קצוצה

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה

הכנות מראש:

משרים 2 כוסות אורז בסמטי בקערה עם מים במשך כ–30 דקות ומנקים 4 כרעיים מעור.

מכינים את הרוטב:

שמים בשמן בזה אחר זה עלי דפנה, תרמילי הל, מקלות קינמון, מסמרי ציפורן, כוכבי אניס וצ'ילי אדום חריף יבש.

מטגנים את התבלינים בשמן במשך 5 דקות, כדי שהשמן יספוג את הטעמים. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הצ'ילי הירוק. מערבבים על אש בינונית במשך כ–5 דקות נוספות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ואחריהם את העגבניות ואז זרעי כוסברה טחונים, עלי כוסברה ונענע.

נותנים לעגבניות להיצלות במשך עוד כ–2 דקות ומוסיפים את העוף אל הרוטב המתבשל. מערבבים היטב ונותנים לעוף להתבשל במשך כ–15 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם, בסיר פתוח על אש בינונית.

מכינים את האורז:

בסיר נפרד מחממים קלות את השמן ומוסיפים לו את הכמון, ההל והכורכום ונותנים לו לספוג את הטעמים ואת הניחוחות.

מוסיפים לסיר את האורז השטוף והמסונן ואת המים וממליחים.

מבשלים במשך 7-5 דקות ברתיחה על אש בינונית (חצי בישול).

מוסיפים אל סיר האורז את העוף עם הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים גאראם מסאלה או בהרט.

מקטינים את האש, מכסים את הסיר במכסה כבד

ומבשלים על אש קטנה מאוד במשך כ–10 דקות.

 

הכנת הסלסה

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומתבלים במלח ובפלפל.

טיפים

תוספת אפשרית:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

¼ כוס אגוזי קשיו

חופן צימוקים

מטגנים בשמן זית את הבצל, משחימים אותו עד שהוא ממש חום, במשך כ–10 דקות, ואז מוסיפים את אגוזי הקשיו וחופן צימוקים. מערבבים לתוך הביריאני המוכן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות