מתכון לכבד קצוץ רוסי

מתכון מתוך הספר חבר הטעמים, בהוצאת לאנצ'בוקס

רינת גולדברג, ואדים בלומין, יאן גיצלטר וקירה קלצקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רינת גולדברג, ואדים בלומין, יאן גיצלטר וקירה קלצקי
דירוג הגולשים
5 כוכבים
כבד קצוץ מתוך הספר "חבר הטעמים"
כבד קצוץ מתוך הספר "חבר הטעמים" בהוצאת לאנצ'בוקסצילום: קירה קלצקי, סטיילינג: גליה אורנן

רכיבים

  • 150 גרם שומן אווז (אפשר למצוא במעדניות)
  • 1 ק"ג (כ–5 יחידות) בצל קצוץ דק
  • 500 גרם כבדי עוף טריים ונקיים
  • 4 ביצים קשות
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • צלוחית מלפפונים חמוצים
  • בצל פרוס לטבעות דקות שטוגנו בשמן עד להזהבה או בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

1. מחממים מחבת כבדה על אש בינונית–קטנה וממיסים את שומן האווז. כשהשומן נמס, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא בגוון קרמל עמוק. חשוב לא לשרוף את הבצל כדי שטעמו לא יהפוך מר. 

2. כדי להכשיר את הכבדים, מסדרים אותם בתוך רשת ברזל וצולים על אש גלויה כדי להסיר את עודפי הדם. הכבדים מוכנים כאשר נועצים בהם מזלג וכבר לא נוטף מהם דם. 

3. מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים במשך כדקה מכל צד. מוציאים את הכבדים מהמחבת ומניחים להתקרר. 

4. בקערה של מעבד מזון מניחים את הכבדים המטוגנים, הביצים המבושלות והבצל המטוגן ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ובפלפל. 

5. מעבירים לקערת הגשה ומגישים לצד מלפפונים חמוצים, טבעות בצל מטוגנות או בצל ירוק קצוץ.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ