מתכון לכבד קצוץ רוסי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לכבד קצוץ רוסי

מתכון מתוך הספר חבר הטעמים, בהוצאת לאנצ'בוקס

כ-8 מנות דרגת קושי: קל
כבד קצוץ מתוך הספר "חבר הטעמים"
קירה קלצקי, סטיילינג: גליה אורנן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

150 גרם שומן אווז (אפשר למצוא במעדניות)

1 ק"ג (כ–5 יחידות) בצל קצוץ דק

500 גרם כבדי עוף טריים ונקיים 

4 ביצים קשות 

מלח ים

פלפל שחור גרוס

להגשה:

צלוחית מלפפונים חמוצים

בצל פרוס לטבעות דקות שטוגנו בשמן עד להזהבה או בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

1. מחממים מחבת כבדה על אש בינונית–קטנה וממיסים את שומן האווז. כשהשומן נמס, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא בגוון קרמל עמוק. חשוב לא לשרוף את הבצל כדי שטעמו לא יהפוך מר. 

2. כדי להכשיר את הכבדים, מסדרים אותם בתוך רשת ברזל וצולים על אש גלויה כדי להסיר את עודפי הדם. הכבדים מוכנים כאשר נועצים בהם מזלג וכבר לא נוטף מהם דם. 

3. מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים במשך כדקה מכל צד. מוציאים את הכבדים מהמחבת ומניחים להתקרר. 

4. בקערה של מעבד מזון מניחים את הכבדים המטוגנים, הביצים המבושלות והבצל המטוגן ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ובפלפל. 

5. מעבירים לקערת הגשה ומגישים לצד מלפפונים חמוצים, טבעות בצל מטוגנות או בצל ירוק קצוץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות