מרמלדת פטל ורימונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרמלדת פטל ורימונים

דרגת קושי: קל
מרמלדת פטל ורימונים
אפיק גבאי

ניסיון לשחזר אוכל מהילדות הוא הזדמנות שחובה לנצל. מאמץ לשחזר מתכון ישן, שבו בגלל חוסר במחית תות השתמשתי ברימונים, הוליד את המתכון הבא.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

140 גרם מחית פטל

140 גרם מחית רימונים (ראו הוראות ההכנה)

6 גרם אגר אגר

65 גרם סוכר (מעורבב עם האגר אגר)

50 גרם דבש

הוראות הכנה

מחית רימונים: מבשלים תכולה של שני רימונים עם מעט סוכר ומעט מים עד לסמיכות. טוחנים ומעבירים במסננת דקה. לחלופין משתמשים במיץ רימונים: מבשלים אותו על אש קטנה ומצמצמים עד לסמיכות של מחית.

אפשרות נוספת – להכפיל את הכמות של מחית הפטל ולהוסיף לתערובת 100 גרם גרעיני רימון שלמים דקה לפני שמורידים מהאש.

מרמלדה: מחממים דבש ומחית לטמפרטורה של 40 מעלות.

מוסיפים את האגר אגר עם הסוכר תוך כדי ערבוב.

ממשיכים לבשל ולערבב עד סמיכות. מרימים את המטרפה / הלקקן מהסיר ובודקים את מהירות טפטוף המאסה. היא אמורה לא לטפטף בכלל.

מעבירים לתבנית שטוחה בגודל של חמגשית קטנה.

מקררים למשך 12 שעות.

חותכים ועוטפים בסוכר.

טיפים

מה עושים אם אין מכונת פסטה?

אחרי שהבצק בילה במקרר מוציאים אותו ומניחים על משטח מקומח. מפזרים עליו מעט קמח, ובעזרת מערוך מרדדים לעובי של כ-1-2 מ"מ.

כעת, אפשר לקרוץ ממנו את הצורה הרצויה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות