פנה קוטה דבש עם קציפת מסקרפונה וקונפיטורת תפוחים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פנה קוטה דבש עם קציפת מסקרפונה וקונפיטורת תפוחים

דרגת קושי: קל
דודו בכר

קינוח בכוס מצריך מעט סבלנות בהכנת השכבות והרכבתן, אבל התוצאה מרשימה וטעימה מאוד. אפשר לקשט עם מעט קונפיטורה מעל, להכין קרמבל, לקשט בתפוח טרי או להכין פרוסות תפוח דקות ולאפות אותן כמה שניות. היתרון הגדול כאן הוא שאת קונפיטורת התפוחים ניתן לשלב בקינוחים נוספים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

לפנה קוטה:

500 גרם שמנת מתוקה

½ יחידה מקל וניל

40 גרם סוכר

30 גרם דבש

8 גרם ג'לטין

40 גרם מים

לקונפיטורת תפוחים:

שלושה תפוחים

½ יחידה מקל וניל

50 גרם סוכר

קורט קינמון

20 גרם חמאה

חצי כף קורנפלור

2 כפות מים

לקציפת מסקרפונה:

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם מסקרפונה

25 גרם אבקת סוכר

 

הוראות הכנה

פנה קוטה: מביאים את השמנת, הווניל, הסוכר והדבש לרתיחה. ממיסים את הג'לטין במים. מוסיפים את הג'לטין לשמנת ומערבבים היטב. יוצקים לכוס מתאימה ומקררים.

קונפיטורת תפוחים: מערבבים את המים והקורנפלור ומניחים בצד. במחבת מחממים חמאה ומוסיפים תפוחים חתוכים לקוביות קטנות. מוסיפים סוכר, קינמון ווניל ומבשלים כשלוש דקות. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים כדקה נוספת. מקררים.

קציפת מסקרפונה: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר.

הרכבה: יוצקים את הפנה קוטה לכוס ומקררים כשעתיים. מוזגים מעל שכבת הפנה קוטה את קונפיטורת התפוחים, ומקררים כרבע שעה. מזלפים קציפת מסקרפונה. מקשטים עם מעט קונפיטורת תפוחים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות