מתכון

מרשמלו דבש

אורגד רואש, דן גורמה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קוביות מרשמלו דבש
מרשמלו דבשצילום: דודו בכר
אורגד רואש, דן גורמה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

אם נדמה שקשה להכין מרשמלו בבית, המתכון הבא מגלה שאפשר להכין כזה וזה אפילו לא מסובך. רק צריך להצטייד בחומרי הגלם המתאימים (סוכר אינוורטי נמצא כיום בכל חנות מזון מתמחה ובכל מחלקת אפייה בסופרים). תוספת הדבש לכבוד החג מקפיצה את מתיקות המרשמלו. אפשר ורצוי להגיש קערה כזו אחרי הקינוחים ולתת לאורחים לנקר בה.

רכיבים

  • 330 גרם סוכר
  • 112 גרם מים
  • 50 גרם סוכר אינוורטי
  • 28 גרם ג'לטין
  • 140 גרם מים
  • 150 גרם סוכר אינוורטי
  • 50 גרם דבש

הוראות הכנה

מספיגים ג'לטין במים. במיקסר שמים 150 גרם סוכר אינוורטי. בסיר שמים מים, סוכר רגיל ו-50 גרם סוכר אינוורטי ודבש ויוצרים סירופ. כשהסירופ מגיע ל-110 מעלות שופכים אותו למיקסר עם הסוכר האינוורטי ומקציפים. ממיסים ג'לטין, מוסיפים וממשיכים בהקצפה (בערך 20 דקות) עד שהמאסה מתקררת ל-45 מעלות. יוצקים לרינג שיושב על משטח ששומן מראש עם חמאה ומעט קורנפלור.

תגובות