מתכון

סלט עדשים שחורות ובטטה ברוטב אריסה לימוני

כל מה שצריך סלט קטניות טוב: שילוב של ירקות חיים, אפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב מעט חריף. מתכון מתוך הספר: לאכול טוב של השפית זהר לוסטיגר-בשן

זהר לוסטיגר-בשן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט עדשים שחורות ובטטה של זהר לוסטיגר-בשןצילום: דניאל לילה
זהר לוסטיגר-בשן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

שחור, אדום, כתום, סגול, לבן וירוק נכנסו לקערה. זה נשמע לי כמו התחלה של סיפור טוב לספר לילדים שלכם ולשמש דוגמה אישית. שילוב של ירקות חיים, אפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב מעט חריף — כל מה שצריך סלט קטניות טוב.

מתכון מתוך הספר "לחיות טוב"

רכיבים

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות בגודל ביס
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כרוב סגול קצוץ
  • 1/4 בצל סגול קצוץ
  • 6 צנוניות פרוסות דק
  • 4 כוסות ארוגולה חתוכה גס
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס שקדים קצוצים גס

לרוטב אריסה-לימוני:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3-2 כפות אריסה
  • 1 כפית סירופ מייפל

הוראות הכנה

מבשלים עדשים בסיר עם שפע מים רותחים 25 דקות עד לריכוך (זהירות — לא לבשל יותר מדי). מסננים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים קוביות בטטה עם שמן זית ומלח ומניחים בתבנית.

אופים 20 דקות או עד שהבטטה מוכנה.

מכינים את הרוטב ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

שמים את העדשים השחורות והבטטה בקערה גדולה. מוסיפים את הירקות, עשבי התיבול ושקדים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

תגובות