סלט עדשים שחורות ובטטה ברוטב אריסה לימוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט עדשים שחורות ובטטה ברוטב אריסה לימוני

כל מה שצריך סלט קטניות טוב: שילוב של ירקות חיים, אפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב מעט חריף. מתכון מתוך הספר: לאכול טוב של השפית זהר לוסטיגר-בשן

6 מנות דרגת קושי: קל
סלט עדשים שחורות ובטטה
דניאל לילה

שחור, אדום, כתום, סגול, לבן וירוק נכנסו לקערה. זה נשמע לי כמו התחלה של סיפור טוב לספר לילדים שלכם ולשמש דוגמה אישית. שילוב של ירקות חיים, אפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב מעט חריף — כל מה שצריך סלט קטניות טוב.

מתכון מתוך הספר "לחיות טוב"

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

1 כוס עדשים שחורות

1 בטטה חתוכה לקוביות בגודל ביס

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כרוב סגול קצוץ

1/4 בצל סגול קצוץ

6 צנוניות פרוסות דק

4 כוסות ארוגולה חתוכה גס

1/4 כוס עירית קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס שקדים קצוצים גס

לרוטב אריסה-לימוני:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

3-2 כפות אריסה

1 כפית סירופ מייפל

הוראות הכנה

מבשלים עדשים בסיר עם שפע מים רותחים 25 דקות עד לריכוך (זהירות — לא לבשל יותר מדי). מסננים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מערבבים קוביות בטטה עם שמן זית ומלח ומניחים בתבנית.

אופים 20 דקות או עד שהבטטה מוכנה.

מכינים את הרוטב ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

שמים את העדשים השחורות והבטטה בקערה גדולה. מוסיפים את הירקות, עשבי התיבול ושקדים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

טיפים

גיוונים:

הסלט הזה יעבוד נפלא גם עם ויניגרט רימונים מתקתק וחמוץ:

מערבבים בקערה 4 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון סחוט, 4 כפות רכז רימונים, 2 כפות סירופ מייפל ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

או אם מוסיפים לסלט 1/2 כוס חמוציות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות