מתכון

עוגת חלבה שוקולד בחושה טבעונית

השילוב בין שוקולד לחלבה הוא שילוב טעים שילדים אוהבים במיוחד. בשביל המבוגרים התווסף גם תיבול עדין של ציפורן, קינמון ואגוז מוסקט. מתכון מתוך הספר "לאכול טוב" של השפית זהר לוסטיגר-בשן

זהר לוסטיגר-בשן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
זהר לוסטיגר-בשן
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(8)
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ
עוגת שוקולד חלבה טבעונית

רכיבים

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה ועוד קצת לשימון התבנית
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם
  • 11/2 כוסות חלב אורז או חלב סויה או חלב שקדים
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כוס חלבה מפוררת
  • 50 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים בקערה אחת.

טורפים חלב אורז ושמן קנולה בקערה שנייה. מוסיפים חומץ וטורפים כמה שניות להיטמעות.

יוצקים את התערובת הרטובה לחומרים היבשים ומערבבים רק לאיחוד החומרים. מוסיפים חלבה ושוקולד ומערבבים לפיזור. יוצקים את הבלילה לתבנית.

אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים.

שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.

תגובות