מתכון לטים טאם של ערן שוורצברד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לטים טאם של ערן שוורצברד

השף-קונדיטור ערן שוורצברד יצר את תשובת הגורמה לחטיף האוסטרלי. מתכון מתוך הספר "אפייה עילית"

דרגת קושי: קל
מתוך הספר "אפיה עילית"
שף קונדיטור ערן שוורצברד
צילום: שירן כרמל
שירן כרמל
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 4

רכיבים

לבצק פריך קקאו :

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

95 גרם אבקת סוכר

60 גרם ביצים

1 גרם מלח

30 גרם שקדים טחונים

225 גרם קמח

25 גרם אבקת קקאו

2 גרם אבקת אפייה

לגנאש וניל ופולי קקאו גרוסים:

120 גרם שמנת מתוקה 38%

10 גרם דבש

250 גרם שוקולד לבן 33%

35 גרם חמאה רכה

15 גרם פולי קקאו גרוסים

לציפוי שוקולד:

360 גרם שוקולד חלב 35% - irca

38 גרם שמן קנולה

לקישוט:

שוקולד מריר 60% - irca - מומס

 

הוראות הכנה

הכנת הבצק פריך קקאו

בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו הגיטרה את החמאה עם אבקת הסוכר, לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים ואת המלח ומערבבים מעט. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים לילה במקרר.

על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וחותכים מלבנים בגודל
8X3 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת במשטח סילפט. מצננים במקרר.

אופים 15-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

 

מרתיחים את השמנת המתוקה והדבש ומסירים מהאש.

שמים את השוקולד במד ליטר או בקערה עמוקה ויוצקים מעל את השמנת הרותחת. בעזרת בלנדר מוט מערבבים היטב ומקררים ל-25 מעלות. מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עם בלנדר מוט.

מוסיפים את פולי הקקאו ובעזרת מרית מקפלים יחד. מניחים בכלי ומעבירים למקרר ל-60-30 דקות, כדי שאפשר יהיה לזלף.

בחורף שומרים לילה מחוץ למקרר.

הכנת הציפוי

ממיסים את השוקולד עם השמן לתערובת חלקה.

ניתן לשמור את הציפוי במקרר, לחמם ולהשתמש שוב.

בניית העוגיות

מניחים את העוגיות האפויות על רשת. מזלפים על חצי מהעוגיות גנאש ומניחים מעל עוגייה נוספת. שומרים 15 דקות במקרר.

מוציאים מהמקרר ומצפים בציפוי שוקולד חם נוזלי. מקשטים בפסי שוקולד מריר מומס.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות