מתכון לקציצות עוף וחציל קלוי ברוטב עגבניות של השף אבי לוי

מתכון לקציצות של השף אבי לוי מתוך הספר "טעמים של בית"

אבי לוי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אבי לוי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קציצות עוף וחציל קלוי של השף אבי לוי

רכיבים

לקציצות:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית קארי
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 עגבניות מגוררות
  • 500 גרם חזה עוף
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • חציל בלאדי שרוף על אש גלויה

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • בצל גדול פרוס לרצועות
  • כפית קארי
  • כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח גס
  • קורט סוכר
  • 6 עגבניות מגוררות

להגשה:

  • חציל חתוך לקוביות
  • קמח לקימוח
  • שמן קנולה

הוראות הכנה

לקציצות:

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום קצוץ, קארי, כורכום, פלפל שאטה, מלח ופלפל גרוס. מוסיפים עגבניות מגוררות, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

במעבד מזון טוחנים את חזה העוף ועשבי התיבול לתערובת אחת. מעבירים לקערה, מוסיפים את תערובת הבצלים ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת העוף, מערבבים ויוצרים קציצות.

לרוטב:

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים קארי, כורכום, פלפל, מלח וסוכר. מערבבים היטב ומוסיפים עגבניות מגוררות.

מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות ומוסיפים את הקציצות. ממשיכים לבשל עד שהקציצות מתבשלות כ-30 דקות.

מקמחים את קוביות החציל. מחממים מחבת עם שמן קנולה עמוק ומטגנים את קוביות החציל. מוציאים, מסננים משמן ומפזרים מעל המנה.

תגובות