טאבולה כרובית אקספרס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טאבולה כרובית אקספרס

חליטה קצרה של הכרובית וטחינה גסה שלה לפירורים וקיבלתם תחליף טעים ונטול גלוטן לבורגול. מתכון של השפית שי-לי ליפא מתוך הספר "שי-לי מבשלת - חגי תשרי"

6 מנות דרגת קושי: קל
טאבולה כרובית
דן לב
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

1 כרובית קטנה שלמה

3 מלפפונים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ

2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ

2 בצלים ירוקים, פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן וגם הירוק)

1/2 כוס חמוציות מיובשות

1 כוס תערובת של עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע), קצוצים דק

4 כפות שבבי שקדים

2 כפות שומשום

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 כף חומץ תפוחים

1 כפית חרדל

1 כפית דבש

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה

מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הכרובית וחולטים 2 דקות בדיוק. מוציאים ומסננים היטב.

טוחנים את הכרובית במעבד מזון 4-3 שניות בפולסים עד שמתקבלים פירורים דמויי בורגול.

מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. מוסיפים את הכרובית ושאר חומרי הסלט ומערבבים. טועמים ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

גיוון: מחליפים את השקדים בצנוברים קלויים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות