מתכון: טאבולה כרובית אקספרס

חליטה קצרה של הכרובית וטחינה גסה שלה לפירורים וקיבלתם תחליף טעים ונטול גלוטן לבורגול. מתכון של השפית שי-לי ליפא מתוך הספר "שי-לי מבשלת - חגי תשרי"

שי-לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי-לי ליפא
טאבולה כרוביתצילום: דן לב

רכיבים

  • 1 כרובית קטנה שלמה

  • 3 מלפפונים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ

  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ

  • 2 בצלים ירוקים, פרוסים לעיגולים דקים (החלק הלבן וגם הירוק)

  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות

  • 1 כוס תערובת של עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע), קצוצים דק

  • 4 כפות שבבי שקדים

  • 2 כפות שומשום

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 1/4 כוס מיץ לימון

  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

  • 1 כף חומץ תפוחים

  • 1 כפית חרדל

  • 1 כפית דבש

  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה

מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הכרובית וחולטים 2 דקות בדיוק. מוציאים ומסננים היטב.

טוחנים את הכרובית במעבד מזון 4-3 שניות בפולסים עד שמתקבלים פירורים דמויי בורגול.

מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. מוסיפים את הכרובית ושאר חומרי הסלט ומערבבים. טועמים ואם יש צורך – מתקנים תיבול.

גיוון: מחליפים את השקדים בצנוברים קלויים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ