מתכון

קציצות בקר וכבש מתוקות

לירן גבאי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קציצות בקר וכבש מתוקות
צילום: אפיק גבאי
לירן גבאי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

כמה מילים מהלב: קציצות בקר וכבש מתוקות אלו הן קציצות החג בבית משפחת גבאי. בכל ראש השנה אנו מגישים את הקציצות האלו לשולחן החג, כדי שתבוא עלינו שנה טובה ומתוקה.

רכיבים

לקציצות

  • 350 גרם בשר בקר
  • 350 גרם בשר כבש
  • 4 שיני שום
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 2 ביצים
  • מעט שמן
  • ½ כפית קינמון טחון
  • קורט ציפורן טחונה
  • ½ כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
  • 4 כפות פירורי לחם
  • ½ כפית ראס אל חנות
  • ½ צרור פטרוזיליה

לרוטב

  • שמן לטיגון
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 100 גרם סוכר
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • מלח ופלפל – לפי הטעם

הוראות הכנה

טוחנים יחד את כל חומרי הקציצות, למעט הביצים, פירורי הלחם, השמן, הסוכר, המלח והפלפל.

מוסיפים את שאר החומרים לתערובת, לשים את הבשר עד לקבלת עיסה אחידה ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים סוטאז' עם שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הסוכר ומטגנים 2 דקות נוספות.

מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומערבבים.

מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.

יוצרים קציצות עגולות ומעט שטוחות ומוסיפים אותן לרוטב.

מבשלים 5 דקות על אש גבוהה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

תגובות