קציצות עוף, אפונה וסלרי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות עוף, אפונה וסלרי

כמה מילים מהלב: בילדותי אמי היתה מכינה תבשיל של עוף עם אפונה. עם השנים שודרג המתכון לקציצות עוף באפונה וסלרי

דרגת קושי: קל
קציצות עוף, אפונה וסלרי
אפיק גבאי
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לקציצות:

500 גרם חזה עוף

1 בצל

4 גבעולי סלרי

½ צרור כוסברה

2 שיני שום

2 ביצים

½ כף פירורי לחם

2 כפות שמן

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב:

1 חבילת אפונה

4 גבעולי סלרי באורך 5 ס"מ

מיץ מלימון אחד

3 שיני שום פרוסות דק

2 עגבניות קטנות קצוצות

¼ כפית אגוז מוסקט טחון

2 פלפל אדום יבש מושרה במים

½ כוס כוסברה קצוצה

¼ כפית כורכום

1 בצל קצוץ

הוראות הכנה

טוחנים את חומרי הקציצות, למעט הביצים, פירורי הלחם, השמן, המלח והפלפל.

לשים את התערובת בקערה יחד עם שאר חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן למשך דקה.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים את האפונה והסלרי ומטגנים דקה נוספת.

מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים בתבליני הרוטב ומביאים לרתיחה.

מכינים קציצות כדוריות קטנות.

מוסיפים לסיר את הקציצות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש.

מבשלים 35 דקות על אש נמוכה, עד לצמצום הרוטב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות