מתכון

קציצות עוף, אפונה וסלרי

כמה מילים מהלב: בילדותי אמי היתה מכינה תבשיל של עוף עם אפונה. עם השנים שודרג המתכון לקציצות עוף באפונה וסלרי

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
קציצות עוף, אפונה וסלרי
צילום: אפיק גבאי

רכיבים

לקציצות

  • 500 גרם חזה עוף
  • 1 בצל
  • 4 גבעולי סלרי
  • ½ צרור כוסברה
  • 2 שיני שום
  • 2 ביצים
  • ½ כף פירורי לחם
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב

  • 1 חבילת אפונה
  • 4 גבעולי סלרי באורך 5 ס"מ
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 2 עגבניות קטנות קצוצות
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 2 פלפל אדום יבש מושרה במים
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 בצל קצוץ

הוראות הכנה

טוחנים את חומרי הקציצות, למעט הביצים, פירורי הלחם, השמן, המלח והפלפל.

לשים את התערובת בקערה יחד עם שאר חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן למשך דקה.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים את האפונה והסלרי ומטגנים דקה נוספת.

מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים בתבליני הרוטב ומביאים לרתיחה.

מכינים קציצות כדוריות קטנות.

מוסיפים לסיר את הקציצות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש.

מבשלים 35 דקות על אש נמוכה, עד לצמצום הרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ