מתכון

קציצות פרסיות במרק - שיפטה ברנג'י

קציצות פרסיות במרק שיזכירו לכם את הילדות והבית

לירן גבאי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קציצות שיפטה ברנג'י
צילום: אפיק גבאי
לירן גבאי, שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

כמה מילים מהלב: הילדים הפרסים בבית הספר היו מביאים את הקציצות האלו איתם לארוחת הצהריים, וריח הקציצות האלו מחזיר אותי עד היום לזיכרונות המתוקים של הילדות.

רכיבים

לקציצות

  • 600 גרם חזה עוף טחון
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • כף שטוחה כורכום
  • כף שטוחה פלפל שחור
  • כף שטוחה כמון
  • צרור שמיר קצוץ
  • 1 גזר מגורד
  • ½ כוס אורז מבושל

למרק

  • ½ 1 ליטר ציר עוף
  • 1 בצל קצוץ
  • חופן סלרי קצוץ
  • 1 גמבה אדומה קצוצה
  • 1 פלפל ירוק קצוץ
  • 1 גזר קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • כף שטוחה כורכום
  • כף שטוחה כמון
  • כף שטוחה פלפל שחור

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים.

מרתיחים את ציר העוף בסיר ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה.

מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי, הגזר, הגמבה והפלפל הירוק.

מוסיפים את תבליני המרק.

מכניסים לסיר את הקציצות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

תגובות