קציצות פרסיות | קציצות שיפטה ברנג'י - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות פרסיות במרק - שיפטה ברנג'י

קציצות פרסיות במרק שיזכירו לכם את הילדות והבית

דרגת קושי: קל
קציצות שיפטה ברנג'י
אפיק גבאי

כמה מילים מהלב: הילדים הפרסים בבית הספר היו מביאים את הקציצות האלו איתם לארוחת הצהריים, וריח הקציצות האלו מחזיר אותי עד היום לזיכרונות המתוקים של הילדות.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

לקציצות:

600 גרם חזה עוף טחון

400 גרם בשר בקר טחון

כף שטוחה כורכום

כף שטוחה פלפל שחור

כף שטוחה כמון

צרור שמיר קצוץ

1 גזר מגורד

½ כוס אורז מבושל

למרק:

½ 1 ליטר ציר עוף

1 בצל קצוץ

חופן סלרי קצוץ

1 גמבה אדומה קצוצה

1 פלפל ירוק קצוץ

1 גזר קצוץ

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

כף שטוחה כורכום

כף שטוחה כמון

כף שטוחה פלפל שחור

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים.

מרתיחים את ציר העוף בסיר ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה.

מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי, הגזר, הגמבה והפלפל הירוק.

מוסיפים את תבליני המרק.

מכניסים לסיר את הקציצות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

טיפים

אוהבים חריף? לכו על פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ. ממש אוהבים חריף? תשאירו את הגרעינים ותוסיפו גם פלפל אדום חריף קצוץ.

בבשר הטחון אפשר לשלב מעט שומן כבש כדי להעשיר את הטעם.

מומלץ להשרות את השעועית כ-24 שעות לפני במים פושרים, ולהחליף את המים פעמיים-שלוש במהלך ההשרייה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות