קציצות צמחוניות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות צמחוניות

קציצות צמחוניות בהשראת הסמבוסק העיראקי של השף לירן גבאי מפלאפל גבאי

דרגת קושי: קל
קציצות צמחוניות
אפיק גבאי

כמה מילים מהלב: המתכון לקציצות נולד בהשראת הסמבוסק העיראקי – טעם החומוס המבושל מאוד מזכיר את המילוי של הסמבוסק. כשאני מכין את הקציצות האלו בפלאפל גבאי זה מחזיר אותי לטעמים של הבית.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

3 גבעולי פרסה (רק החלק הלבן), קצוצים גס

150 גרם גרגרי חומוס מבושלים ורכים

150 גרם עדשים ירוקות או שחורות, מבושלות ורכות

½ ק"ג עלי תרד מבושלים, סחוטים וקצוצים

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

1 צרור כוסברה קצוצה דק

½ כף כמון

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

4 שיני שום כתושות

2 כפות קמח

4 ביצים

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)

פירורי לחם

הוראות הכנה

מחממים שמן בסיר ומטגנים את הפרסה עד להזהבה.

בקערה גדולה מערבבים את גרגרי החומוס, הביצים, העדשים, התרד, הפרסה והשום.

מוסיפים לתערובת פלפל חריף, פירורי לחם, קמח, פטרוזיליה וכוסברה.

מוסיפים לתערובת את התבלינים: כמון, פלפל שחור, מלח.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

יוצקים שמן לטיגון עמוק לסיר רחב ומחממים לחום בינוני-גבוה.

יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומשטחים אותן מעט.

מטגנים את הקציצות עד להשחמה.

מוציאים את הקציצות מהשמן ומניחים על נייר סופג.

ניתן להגיש עם טחינה או פלחי לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות