סגנאקי: החטא הראשון לשנה החדשה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סגנאקי: החטא הראשון לשנה החדשה

באי יווני קסום גילינו את הסגנאקי, מנה נפלאה של גבינה מטוגנת שהוסיפו אליה עלי פילו עם דבש. כעת נשאלת השאלה - האם מדובר במנה ראשונה או בקינוח מפתיע?

5 מנות דרגת קושי: קל
סגנאקי
עמרי פולק

חופשה טובה מורכבת משני דברים - היכולת להירגע באמת מתלאות היום יום, להיכנס לאווירת חופש; אוכל טוב, רצוי גם שיהיה מעניין. ביוון, על אי שבשנים האחרונות כבר הפך ללהיט ושנקרא פארוס, מצאתי לפני שש שנים בדיוק את שני אלו.

באופן חריג החופשה ההיא עמדה בכל הציפיות שיצרו אצלנו הפרסומות לחופשה אצל השכנה מהים התיכון. מלון חביב על אי קטן, עשיר בחופים מרהיבים, מי טורקיז חלומיים, מארחים מסבירי פנים ואוכל נהדר. בצהריים בחרנו לרוב לקפוץ לטברנה הקרובה ולהסתפק בסלט יווני. אמיתי. ואילו את ארוחות הערב הקדשנו להתנסויות קולינריות. התמסרנו למקומיים ואפשרנו להם לנווט אותו אל גן עדן קולינרי. מכל מה שאכלנו היום אני זוכר בבירור רק מנה אחת - סגאנקי, שם קוד ביוונית למנה ראשונה מושחתת שמכינים במחבת קטנה ומכאן שמה. אחר כך הוסיפו לגבינה המטוגנת, עלי פילו והכל עוטר בדבש. היום כבר אין בעיה להשיג בארץ את גבינת הקפלוטירי היוונית, שממנה מכינים את העונג הזה. השילוב הזה בין המליחות העדינה של הגבינה למתיקות של הדבש הופך את המנה למעין חידה: האם מדובר במנה ראשונה מעניינת או קינוח מפתיע? תחליטו אתם, כך או כך מדובר בחטא.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

כ-500 גרם גבינת קפלוטירי או גבינה דומה (קשה ולא ממש צהובה, מעט מלוחה)

10 עלי פילו
מעט חמאה להברשה
שמן צמחי לטיגון
דבש לזיגוג

הוראות הכנה

פורסים את הגבינה לפרוסות שוות בעובי של עד כחצי ס"מ.

מניחים את הגבינה במרכזם של שני עלי פילו, שיושבים אחד על השני.

מקפלים את החלק התחתון של העלים למרכז ואחר כך את החלק העליון. מורחים מעט חמאה מומסת במרכז העלה (איפה שהגבינה נמצאת) ומקפלים פנימה את השוליים השמאליים
הופכים את העלה, כך שיישב על הצד שקיפלתם, מורחים מעט חמאה על המרכז ומקפלים את השוליים הימניים. מניחים בצד וחוזרים על התהליך עד שיש לכם חמש מעטפות בצק מוכנות לטיגון.

מחממים מעט שמן במחבת (שיכסה את תחתית) ועל אש בינונית מטגנים את הסגאנקי משני הצדדים עד שעלי הפילו מזהיבים*.

* יכול להיות שהטיגון לא יספיק להמיס את הגבינה, אם זה המקרה חממו תנור ל-150-120 מעלות והכניסו את הסגנאקי לאחר הטיגון לעוד כמה דקות בתנור.

לפני ההגשה קשטו עם מעט דבש מעל, מה שייצור ניגוד בין המתוק של הדבש למליחות של הגבינה.

 

סגנאקי
עמרי פולק


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות