מתכון

סורבה תפוחים ירוקים של גלידריית בּוּזה

את התפוח בדבש מחליף אחר כבוד סורבה תפוחים ירוקים חמצמץ ואין כמוהו לסיים ארוחת חג

אדם זיו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אדם זיו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
סורבה תפוחים ועוגת דבש

רכיבים

  • 500 מ"ל מיץ מתפוחים ירוקים
  • 216 מ"ל מים
  • 30 מ"ל מיץ לימון
  • 125 גרם סוכר לבן
  • 125 גרם אבקת גלוקוז או סירופ גלוקוז
  • 4 גרם גוּאר גאם

הוראות הכנה

בקערה (יבשה) מערבבים את הסוכר, אבקת הגלוקוז והגואר גאם.

בסיר קטן מחממים את המים ל-60 מעלות, מוסיפים את תכולת הקערה ומביאים כמעט לרתיחה, תוך כדי ערבוב רצוף.

מורידים מהאש ומצננים במקרר עד שהנוזל קר.

מוציאים מהמקרר ומוסיפים את מיץ התפוחים ומיץ הלימון.

מערבבים היטב בעזרת בלנדר מוט ומעבירים למכונת גלידה*.

מגישים מעל עוגת דבש או בלעדיה. 

* תפקיד מכונת הגלידה הוא קירור והקצפה. בהעדר מכונת גלידה – מעבירים לפריזר ומקציפים ידנית: ב-4 השעות הראשונות מוציאים מהפריזר את הכלי שבו יצקנו את הגלידה ומקציפים ידנית בזריזות באמצעות כף או מטרפה, תוך כדי גריפת הקרח שנוצר בצדדים אל מרכז התערובת.

תגובות