מתכון

קציצות בקר עם אפונה לארוחה מפסקת

מתכון לתבשיל קציצות בקר עם אפונה שאני נוהג להכין בשנים האחרונות, נאכל אמנם כל השנה, ואינו ייחודי לארוחה המפסקת, אבל בכיפור אני מוריד לו את הטון. ממעיט בתבלינים, והופך אותו לצנוע יותר. מחושב יותר

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:35 קציצות
קציצות בקר עם אפונה
קציצות בקר עם אפונהצילום: מתן שופן

רכיבים

  • 1 בצל
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 שיני שום
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 תפו"א בינוני מגורר דק
  • 1 כפית פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

לרוטב:

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 עגבניות מגוררות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • (5-4 ס"מ)
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית חוויאג' (למרק)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 1 כוס אפונה יבשה
  • שהושרתה בשפע מים כמה שעות
  • 2 כוסות מים

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הרוטב:

בסיר רחב ושטוח מחממים על אש בינונית את השמן. כאשר הוא חם, מוסיפים פנימה את העגבניות המגוררות. מערבבים, ואחרי כשתי דקות מוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים, ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול לפחות חצי שעה, או עד שהאפונה מתרככת.

בינתיים, מכינים את הקציצות:

מעבירים למעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום. טוחנים עד לקבלת מרקם משחתי. מעבירים לקערה יחד עם שאר המרכיבים (אגב, תפקיד תפוח האדמה הוא לקשור את הקציצות במקום הביצה שמוסיפים בדרך כלל). לשים היטב, וקורצים עם ידיים רטובות כדורים קטנים (כגודל כדור פינג פונג). כאשר האפונה רכה, מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה. אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים. לאחר כחצי שעה מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ–5–10 דקות עד לצמצום הנוזלים.

אם צמים, מומלץ להפחית בכמות התבלינים (בעיקר במלח) וכן להגיש לצד אורז מלא.

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ