קציצות בקר עם אפונה לארוחה מפסקת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות בקר עם אפונה לארוחה מפסקת

מתכון לתבשיל קציצות בקר עם אפונה שאני נוהג להכין בשנים האחרונות, נאכל אמנם כל השנה, ואינו ייחודי לארוחה המפסקת, אבל בכיפור אני מוריד לו את הטון. ממעיט בתבלינים, והופך אותו לצנוע יותר. מחושב יותר

35 קציצות דרגת קושי: קל
קציצות בקר עם אפונה
מתן שופן
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 בצל

1/2 צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 תפו"א בינוני מגורר דק
1 כפית פלפל שחור
קורט מלח
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
לרוטב:
3 כפות שמן קנולה
3 עגבניות מגוררות
1 כף רסק עגבניות
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
(5-4 ס"מ)
1 מקל קינמון
1 כפית חוויאג' (למרק)
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
1/2 1 כוס אפונה יבשה
שהושרתה בשפע מים כמה שעות
2 כוסות מים

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת הרוטב:

בסיר רחב ושטוח מחממים על אש בינונית את השמן. כאשר הוא חם, מוסיפים פנימה את העגבניות המגוררות. מערבבים, ואחרי כשתי דקות מוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים, ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול לפחות חצי שעה, או עד שהאפונה מתרככת.

בינתיים, מכינים את הקציצות:

מעבירים למעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום. טוחנים עד לקבלת מרקם משחתי. מעבירים לקערה יחד עם שאר המרכיבים (אגב, תפקיד תפוח האדמה הוא לקשור את הקציצות במקום הביצה שמוסיפים בדרך כלל). לשים היטב, וקורצים עם ידיים רטובות כדורים קטנים (כגודל כדור פינג פונג). כאשר האפונה רכה, מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה. אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים. לאחר כחצי שעה מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ–5–10 דקות עד לצמצום הנוזלים.

אם צמים, מומלץ להפחית בכמות התבלינים (בעיקר במלח) וכן להגיש לצד אורז מלא.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות