עוגה לשבירת הצום: עוגת בּוּסקוֹטוּ - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לשבירת הצום: עוגת בּוּסקוֹטוּ

עוגת ספוג פשוטה לכאורה, שניתן להגדירה כעוגת חנק קלאסית, אבל בסוף הצום, לצד לימונדה, היא מחיה את הנפש

2 תבניות אנגליש קייק דרגת קושי: קל
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

6 ביצים

1 כוס סוכר
קורט מלח
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
מיץ מ–1 תפוז
2 כוסות קמח
1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מעבירים למיקסר את החלבונים, ומקציפים אותם במהירות בינונית כדקה (עד שמתקבל קצף לבן סמיך מאוד). תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולאחר מכן את המלח. ממשיכים להקציף עד שהמסה יציבה וסמיכה לחלוטין.

מוסיפים את החלמונים, ומקציפים עד שהם נטמעים היטב במסה. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל ומיץ התפוזים, וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים לחלוטין. עוצרים את פעולת המיקסר.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מנפים את התערובת לתוך קערת המיקסר עם המסה המוקצפת, ומקפלים עד להטמעה מלאה.

משמנים את תבניות האפייה או לחלופין מרפדים אותן בנייר אפייה. יוצקים פנימה את התערובת בצורה שווה. אופים בתנור חצי שעה (או עד שהעוגות עוברות את "מבחן הקיסם" – נועצים קיסם עמוק, ומוציאים. אם הוא יוצא חלק – העוגה מוכנה). מוציאים מהתנור לצינון, ומאחסנים במקרר.

טיפים

צריך להקפיד על הקצפה טובה מאוד של החלבונים. החלבונים המוקצפים יוצרים בעצם את האווריריות (שהרי ההקצפה מכניסה אוויר), בהמשך נכנסים החלמונים שגם מוסיפים שומן (בשביל רכות) אבל גם מחזקים את המבנה של הבצק, לכן רבע כוס שמן זו הכמות הדרושה לעוגה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות