לשבירת הצום: עוגת ספוג בּוּסקוֹטוּ שאוכלים רק בסוף כיפור

עוגת ספוג פשוטה לכאורה, שניתן להגדירה כעוגת חנק קלאסית, אבל בסוף הצום, לצד לימונדה, היא מחיה את הנפש

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
צילום: מתן שופן

רכיבים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ מ–1 תפוז
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מעבירים למיקסר את החלבונים, ומקציפים אותם במהירות בינונית כדקה (עד שמתקבל קצף לבן סמיך מאוד). תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולאחר מכן את המלח. ממשיכים להקציף עד שהמסה יציבה וסמיכה לחלוטין.

מוסיפים את החלמונים, ומקציפים עד שהם נטמעים היטב במסה. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל ומיץ התפוזים, וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים לחלוטין. עוצרים את פעולת המיקסר.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מנפים את התערובת לתוך קערת המיקסר עם המסה המוקצפת, ומקפלים עד להטמעה מלאה.

משמנים את תבניות האפייה או לחלופין מרפדים אותן בנייר אפייה. יוצקים פנימה את התערובת בצורה שווה. אופים בתנור חצי שעה (או עד שהעוגות עוברות את "מבחן הקיסם" – נועצים קיסם עמוק, ומוציאים. אם הוא יוצא חלק – העוגה מוכנה). מוציאים מהתנור לצינון, ומאחסנים במקרר.

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ