לשבירת הצום: עוגת ספוג בּוּסקוֹטוּ שאוכלים רק בסוף כיפור

עוגת ספוג פשוטה לכאורה, שניתן להגדירה כעוגת חנק קלאסית, אבל בסוף הצום, לצד לימונדה, היא מחיה את הנפש

מתן שופן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אנגליש קייק
צילום: מתן שופן

רכיבים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות.

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. מעבירים למיקסר את החלבונים, ומקציפים אותם במהירות בינונית כדקה (עד שמתקבל קצף לבן סמיך מאוד). תוך כדי פעולת המיקסר, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולאחר מכן את המלח. ממשיכים להקציף עד שהמסה יציבה וסמיכה לחלוטין.

מוסיפים את החלמונים, ומקציפים עד שהם נטמעים היטב במסה. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל ומיץ התפוזים, וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים לחלוטין. עוצרים את פעולת המיקסר.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מנפים את התערובת לתוך קערת המיקסר עם המסה המוקצפת, ומקפלים עד להטמעה מלאה.

משמנים את תבניות האפייה או לחלופין מרפדים אותן בנייר אפייה. יוצקים פנימה את התערובת בצורה שווה. אופים בתנור חצי שעה (או עד שהעוגות עוברות את "מבחן הקיסם" – נועצים קיסם עמוק, ומוציאים. אם הוא יוצא חלק – העוגה מוכנה). מוציאים מהתנור לצינון, ומאחסנים במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ