ריבת חבושים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריבת חבושים

לכבוד העונה שבחוץ ריבת חבושים וציפורן, ארומטית עם טעם ייחודי וצבע מהפנט

צנצנת של 500 מ"ל דרגת קושי: קל
מתן שופן
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 5

רכיבים

3 חבושים

2 כוסות סוכר
3 יחידות ציפורן (שלמות)

הוראות הכנה

שוטפים היטב את החבושים. קולפים ופורסים לשמיניות, ובעזרת סכין מסירים מכל חתיכה את החלק של הליבה והגרעינים. שומרים בצד את הקליפות, הליבה והגרעינים שעשירים בפקטין המסייע להסמיך את הריבה. אם מתקשים לפרוס כך את החבושים, ניתן לחתוך את החבוש מסביב לליבה לאורך, ולאחר מכן לפרוס כל חלק למספר יחידות קטן יותר.

מעבירים את חתיכות החבושים, הקליפות, חתיכות הליבה והגרעינים לסיר קטן. ממלאים אותו במים עד מחצית מגובה התכולה. מבשלים על אש קטנה כ–45 דקות או עד שהחבושים מתרככים מעט (לא בישול מלא).

מסננים ומחזירים לסיר את מי הבישול. מניחים בצד בקערה את חתיכות החבושים המבושלות (כעת ניתן לזרוק את הקליפות, הגרעינים וחלקי הליבה). מוסיפים כ–2 כוסות סוכר (העיקרון: כמות הסוכר צריכה להיות שווה ל–3/4 מכמות החבושים המבושלים).

מבשלים על אש קטנה כעשרים דקות. מעבירים פנימה את החבושים המבושלים ביחד עם הציפורן. ממשיכים לבשל לפחות שעה וחצי (עד שצבע הנוזל הופך לאדום־כתום עמוק והחבושים מתרככים לחלוטין). מסירים מן האש, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר כאשר מצטנן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות