מתכון

ריבת חבושים

לכבוד העונה שבחוץ ריבת חבושים וציפורן, ארומטית עם טעם ייחודי וצבע מהפנט

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:צנצנת של 500 מ"ל

רכיבים

  • 3 חבושים
  • 2 כוסות סוכר
  • 3 יחידות ציפורן (שלמות)

הוראות הכנה

שוטפים היטב את החבושים. קולפים ופורסים לשמיניות, ובעזרת סכין מסירים מכל חתיכה את החלק של הליבה והגרעינים. שומרים בצד את הקליפות, הליבה והגרעינים שעשירים בפקטין המסייע להסמיך את הריבה. אם מתקשים לפרוס כך את החבושים, ניתן לחתוך את החבוש מסביב לליבה לאורך, ולאחר מכן לפרוס כל חלק למספר יחידות קטן יותר.

מעבירים את חתיכות החבושים, הקליפות, חתיכות הליבה והגרעינים לסיר קטן. ממלאים אותו במים עד מחצית מגובה התכולה. מבשלים על אש קטנה כ–45 דקות או עד שהחבושים מתרככים מעט (לא בישול מלא).

מסננים ומחזירים לסיר את מי הבישול. מניחים בצד בקערה את חתיכות החבושים המבושלות (כעת ניתן לזרוק את הקליפות, הגרעינים וחלקי הליבה). מוסיפים כ–2 כוסות סוכר (העיקרון: כמות הסוכר צריכה להיות שווה ל–3/4 מכמות החבושים המבושלים).

מבשלים על אש קטנה כעשרים דקות. מעבירים פנימה את החבושים המבושלים ביחד עם הציפורן. ממשיכים לבשל לפחות שעה וחצי (עד שצבע הנוזל הופך לאדום־כתום עמוק והחבושים מתרככים לחלוטין). מסירים מן האש, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר כאשר מצטנן.

מתן שופן

כותב מתכונים בגלריה שישי, בעל הבלוג "טוניס שולחן"

תגובות