מתכון |

עוגת תפוחים וקינמון טבעונית ללא גלוטן של הדס רפאלי

לא דיאטתית ולא בריאותית: עוגת תפוחים טבעונית ללא גלוטן ומושחתת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת תפוחים ללא גלוטן. רעיון מבריק לבסיס העוגה
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית בקוטר 20 ס"מ

בעוגה ללא גלוטן משתמשת רפאלי בדפי אורז משוחים בחמאת שקדים טבעית כבסיס פריך במיוחד. חמאת השקדים אוצרת בתוכה גם מתיקות וגם מליחות. את הבסיס המקורי ממלאה שכבה של עוגת וניל קינמון בחושה מקמח ללא גלוטן, עם פרוסות תפוחים לא קלופות דקות, בשני צבעים, אדום וירוק, שחציין שקוע בתוך הבצק וחציין מציץ החוצה.

מתכון מתוך הכתבה - טבעונית במובן השוקולדי

רכיבים

לבסיס:

  • 5 דפי אורז גדולים

  • 4 כפות חמאת שקדים

לבלילה:

  • 1 כוס קמח ללא גלוטן גלעם או תמי

  • 1/2 כוס סוכר

  • קורט סודה לשתייה

  • 1/2 כוס מים

  • 1 כף חמאת שקדים

  • 2 כפות שמן

  • 1 כף חומץ או חומץ תפוחים

  • 2 תפוחים אדומים

  • 2 תפוחים ירוקים

הוראות הכנה

צילום: דודו בכר

מחממים תנור ל–180 מעלות.

משמנים תבנית בקוטר 20 ס"מ.

פורסים דק את התפוחים (מנוקים מליבתם, חתוכים לרבעים אך לא קלופים).

בצלחת שטוחה שמים מים פושרים בגובה 1 ס"מ. משקיעים באמצעות האצבעות כל דף אורז במים עד שהוא גמיש. מרפדים את התבנית המשומנת בדפים. מניחים כל דף על הדופן והבסיס, חופפים אחד לשני כמו פרח. מצמידים כל דף רטוב לדופן עם הידיים או מרמים קצת ומניחים אותו על הדופן ככה שיציץ קצת החוצה.

מברישים את דפי אורז בחמאת שקדים, את הבסיס וגם את הדפנות.

בקערה מערבבים את החומרים היבשים, הקמח, הסוכר והסודה לשתייה.

מוסיפים את המים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים.

מוסיפים גם את החומץ ומערבבים.

שופכים את הבלילה על בסיס דפי האורז.

מסדרים את התפוחים בתבנית כך שחציים שקוע לתוך הבלילה וחצי מציץ החוצה.

מפזרים סוכר וקינמון מעל הבלילה והתפוחים.

אופים ב–180 מעלות 25–35 דקות עד שהתפוחים מזהיבים ודפנות העלים זהובים ופריכים.

השימוש בדפי אורז משוחים בחמאת שקדים טבעית כבסיס פריך הוא לא פחות ממבריק, עוגת תפוחים ללא גלוטןצילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ