מאפינס לימון אווריריים בהשראת תומאס קלר לשבירת הצום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפינס לימון אווריריים בהשראת תומאס קלר לשבירת הצום

מי שטורח בערב יום כיפור, יאכל ביס נימוח מעוגה בחושה בצאת הצום ובמקרה הנוכחי - מאפין לימון הכי טעים בעולם, לפי מתכון של תומאס קלר, בהתאמות קלות לחך הישראלי

12 מאפינס גדולים דרגת קושי: קל
מאפינס לימון
עמרי פולק

בפרפראזה על הביטוי הידוע הודיעה לי רוני אשתי כי "מי שטורח בערב יום כיפור, יאכל ביס נימוח מעוגה בחושה בצאת הצום". מאז היא מקפידה לעמוד במילתה ולהכין עוגה בחושה, לרוב בכמות כפולה שתהיה גם לארוחה המפסקת וגם לסוף הצום. השנה ברור לי שאת העוגה הבחושה יחליפו מאפינס לימון על פי מתכון של תומס קלר ומאפיית Bouchon. טעמנו את המאפינס לראשונה אחרי שחברים טובים סחבו עבורנו שניים מניו יורק, כי ידעו שיש לנו חולשה לטעם החמוץ. אז כן עכשיו, זה מאפין הלימון הכי טעים שאכלנו.

אמנם עשינו שינויים קלים במתכון המקורי ובין היתר, הוצאנו ממנו את הפרג (הטעם שלו לא היה מורגש במאפין המקורי, ואם אין לכם פרג טחון טרי זה רק יכול לקלקל). הכינו את הבלנדר הידני שלכם (בבקשה אל תוותרו עליו, וגם לא על הקירור. מבטיחים שהמרקם של המאפינס יהיה שווה את זה).

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

160 גרם קמח לבן

8 גרם אבקת אפיה
1/2כפית מלח
200 גרם סוכר
170 גרם ביצים (כל ביצה M שוקלת בערך 50 גרם)
3/4 כפית משחת וניל (אפשר לקנות בחנויות המתמחות ושווה שיהיה לכם בבית)
200 גרם חמאה מומסת וחמימה
60 גרם מיץ לימון
6 גרם גרידת לימון (כף נדיבה)

לזיגוג:

5-4 כפות גדושות אבקת סוכר

2-1 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלח.

מערבבים בקערה נוספת באמצעות הבלנדר הידני: סוכר, ביצים ומשחת וניל.

מוסיפים את החומרים היבשים לקערה עם הסוכר, הביצים והווניל בשני פולסים. מערבבים בעזרת הבלנדר הידני רק עד לבלילה אחידה.

שופכים פנימה את החמאה המומסת והחמימה בזרם אחיד, וממשיכים לערבב (כן כן, עם הבלנדר) עד שהבלילה מתאחדת. מוסיפים גם את מיץ הלימון ומערבבים עד לבלילה אחידה.

מערבבים פנימה את גרידת הלימון, מכסים את הכלי בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
למחרת (או אחרי כמה שעות), מחממים תנור ל-220 מעלות וממלאים בינתיים את השקעים, לא עד הסוף.

רגע לפני שמכניסים את המאפינס לתנור מורידים את הטמפרטורה ל-170, ואופים 35-30 דקות.

נותנים למאפינס להתקרר לחלוטין ומצפים בזיגוג (אל תוותרו עליו, הוא ממש מוסיף): מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון עד למרקם של טחינה (אם אתם צריכים אינדיקציה יותר ספציפית, זה יותר לכיוון של טחינה גולמית) ומצפים את המאפינס. אם הכמויות הביאו לזיגוג דליל מדי/סמיך מדי, הוסיפו מיץ לימון או אבקת סוכר בהתאם לצורך.

מאפינס לימון
עמרי פולק


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות