מתכון

סלט תמרים וירוקים ברוטב ויניגרט

סלט שכולו חגיגה של תמרים ואניס, עלים ירוקים של תרד, סילאן וגבינת כבשים מלוחה

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סלט תמרים, תרד טרי ובמיה טרייה ,וינגרט ערק וסילאן וגבינת כבשים מלוחה
סלט תמרים, תרד טרי ובמיה טרייה ,וינגרט ערק וסילאן וגבינת כבשים מלוחהצילום: רמי שלוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

סלט לא שגרתי, עונתי, טרי ורענן, מושלם לשהייה בחוץ – בפיקניקים בטבע וגם בסוכה, בעיקר לחובבי האניס. וביתר ימות השנה, ניתן לשחק כל הזמן עם המרכיבים שלו ועדיין לשים את התמרים במרכז.

רכיבים

  • 4 תמרים צהובים בשלים
  • חצי כוס תרד
  • 6 יחידות במיה חתוכה גס
  • חצי כוס עלי גרגר נחלים
  • צרור עלי נענע מופרדים
  • 2 כפות פיסטוק קלוי

לויניגרט:

  • 1 כוכב אניס
  • חצי כוס ערק
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 1 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח

הוראות הכנה

מצמצמים את הערק על להבה נמוכה (לא להיבהל זה דולק למס שניות וכבה) עם כוכב האניס ומקררים.

במעבד מזון מערבבים את כל המרכיבים לרוטב למעט שמן הזית.

מזלפים את השמן תוך כדי עירבוב בזילוף דק עד לקבלת רוטב הומוגני.

בקערה מערבבים את כל המרכיבים עם הוויניגרט ומסדרים בצלחת. קורעים את התמרים לחתיכות ומפזרים גבינה מלוחה ופיסטוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ