מתכון

תמרים ממולאים בדג חריף

התמרים הממולאים נהדרים כמשחק מרענן בין מתוק לחריף, כמתאבנים או בגרסה עם קרם השומר כמנה ראשונה מושקעת

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
תמרים ממולאים

רכיבים

לטרטר הדג:

  • 100 גרם פילה דג ים חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית פילפל אדום חריף קצוץ
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • גרידה מלימון אחד
  • מלח אטלנטי
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית בצל סגול קצוץ דק
  • חצי כפית זרעי כמון קלויים

לקרם שומר:

  • 1 שומר
  • חצי כוס חלב
  • כף חמאה
  • חצי כפית סוכר ומעט מלח
  • עשרה תמרי מג'הול  בשלים יחסית

הוראות הכנה

מערבבים את כל המרכיבים, קוטמים את ראש התמר, חוצים מגלענים וממלאים בטרטר.

הכנת קרם שומר:

מבשלים את השומר עם כל יתר המרכיבים למשל של כ-40 דקות.

טוחנים ומעבירים במסננת דקה ומקררים.

בצלחת הגשה מורחים את קרם השומר ומסדרים את התמרים הממולאים.

תגובות