סלט טאבולה עדשים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט טאבולה עדשים

סלט ים תיכוני עם טוויסט מפתיע: במקום בורגול נשתמש בעדשים ולצד עשבי התיבול נקצוץ גם תמרים

דרגת קושי: קל
"טאבולה" עדשים, עשבים קצוצים, תמרים ושקדים קלויים
רמי שלוש

הטאבולה הוא סלט ים תיכוני מסורתי המתבסס על בורגול ועשבי תיבול טריים קצוצים. הגרסה הזו מחליפה את הבורגול בעדשים עם שפע עשבים עזי טעם, חריפות מהפלפל החריף ומתיקות מהתמרים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

1 כוס עדשים שחורות

1 שן שום

מעט פלפל אדום חריף

קליפת לימון מלימון אחד

כף סירופ אגבה

5 תמרים צהובים

צרור נענע, פטרוזיליה, אורוגולה ובזיליקום

רבע בצל סגול

2 כפות שמן זית

מלח

2 כפות שקדים שבורים

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים השחורות:

מוזגים מים לסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומרתיחים. בהרתחה הראשונה מצטבר קצף אפור שיש להסיר בכף רחבה ושטוחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה 25 דקות, עד שהעדשים אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

קוצצים את השום, הפלפל החריף, קליפת הלימון, התמרים, העלים הירוקים והבצל.

קולים את השקדים עד להזהבה על מחבת טפלון קטנה ללא שמן.

מערבבים את הכל, מתבלים היטב ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות