ברוסקטה כבד קצוץ מפורק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ברוסקטה כבד קצוץ מפורק

הכבד הקצוץ האהוב ממזרח אירופה זוכה לצורת הגשה מעט שונה על ברוסקטה

דרגת קושי: קל
מתן שופן

ניתן להכין את הכבד מראש וכמובן גם את הביצים הקשות וריבת הבצל. ניתן לשמור במקרר את הכבד כשלושה ימים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

300 גרם כבד עוף טרי ומבריק

2 כפות שמן קנולה

קורט מלח ופלפל שחור

1 באגט חתוך לכ-20 פרוסות

מעט שמן זית להברשה

2 ביצים

לריבת הבצל:

6-8 בצלים קלופים

4 כפות שמן זית

להגשה:

פלפל שחור

10 גבעולי עירית קצוצים

הוראות הכנה

הכנת ריבת הבצל:

קולפים את הבצלים, חוצים אותם ופורסים לטבעות דקות. מחממים בסיר את השמן ומעבירים פנימה את הבצל. מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול כשעה וחצי (חשוב לערבב מדי פעם). לאחר מכן מסירים את הכיסוי וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה (בפרק זמן זה יש לערבב לעתים קרובות יותר) עד השחמה מלאה וצמצום הנוזלים בסיר. מסננים את השמן ומאחסנים בצנצנת עד להגשה.

הכנת הכבדים:

מחממים את השמן במחבת על אש בינונית ומעבירים פנימה את הכבדים. צורבים אותם היטב כשתי דקות מכל צד. חשוב לא לבשל אותם יתר על המידה, אחרת הם יתייבשו. אפשר לפתוח אחד מהם ולוודא שצבעו בפנים חום־ורדרד. מסירים מן האש ומניחים להם להצטנן מעט. מעבירים לקרש חיתוך, מתבלים במלח ופלפל שחור ובעזרת סכין קוצצים אותם גס. מאחסנים בצנצנת עד להגשה.

הרכבת המנה:

מבשלים את שתי הביצים הקשות. השיטה שלי לביצים קשות עם חלמון צהוב מבריק היא להניח את הביצים בסיר קטן, למלא אותו במים כך שיכסו את הביצים ולהוסיף כף מלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. תהליך זה אמור לקחת כ-10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הביצים בסיר המכוסה לעוד דקה. מוציאים את הביצים ושוטפים במים קרים או מעבירים לקערה עם מי קרח. שימו לב, הזמנים עשויים להשתנות בהתאם לגודל הסיר, סוג הסיר וגודל הביצים.

קולפים את הביצים, חותכים לשמיניות, וכל שמינית חוצים לחצי (לרוחב).

מברישים את פרוסות הבאגט במעט שמן זית ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות על מצב גריל למשך כ-6 דקות (או עד השחמה). מניחים מריבת הבצל על כל ברוסקטה ועליה מעט כבד קצוץ וחתיכת ביצה קשה. מפזרים מעט פלפל שחור ועירית קצוצה ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות