סלט חיטה ורימונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט חיטה ורימונים

שילוב חמצמץ מרענן של רימונים עם עשבי תיבול. הוספת החיטה הופכת את הסלט למנה עשירה

דרגת קושי: קל
סלט חיטה ורימונים של השף מור כהן
מיכל רביבו

לסלט החיטה הוספתי רימונים שהם מהסממנים המובהקים של חגי תשרי, והם מפירות העונה הבולטים. הרימונים שתמצאו כרגע בשוק עדיין חמצמצים משהו ויחד עם עשבי התיבול הם יוצרים סלט עשיר ומרענן מאוד, שאפשר אפילו להגישו כמנה ממש.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

1 כוס חיטה

4 כוסות מים

1 כפית מלח

מיקס של עשבי תיבול:

עלים מחצי צרור בזיליקום, 5 גבעולי נענע, 5 גבעולי שמיר, 5 גבעולי פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה

2 כפות גרעיני חמניות קלויים

1 כף בצל סגול קצוץ לקוביות

1 כף בצל ירוק פרוס דק

2 כפות גרגרי רימון שלמים

לוויניגרט:

1 כף דבש

1/2 כפית חרדל

1 כף מיץ לימון טרי

1 כפית טימין קצוץ

1 כף שמן זית

1 כף שמן חמניות

מלח לפי טעם

הוראות הכנה

בסיר קטן שמים את החיטה, המים והמלח ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים  כ-20 דקות עד שהחיטה רכה, אבל לא מדי, וכמעט ולא נשארו מים בסיר. מעבירים את החיטה לקירור.

הכנת הוויניגרט:

בצנצנת קטנה מערבבים את הדבש, הלימון, הטימין והחרדל בעזרת כף. מוסיפים את השמנים ומעט מלח. סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

הרכבת הסלט:

קוצצים מחצית מכמות עשבי התבלין ומערבבים עם החיטה המבושלת, הבצל הסגול והירוק ומתבלים בוויניגרט.

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את עלי עשבי התיבול השלמים, גרעיני הדלעת וגרגרי הרימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות