ריז אולה: דייסת אורז בחלב עם פקאנים מקורמלים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רי אולה: אורז בחלב עם פקאנים מקורמלים

אפשר לאכול את הדייסה המופלאה הזאת לארוחת בוקר. אחרים מגישים אותה כקינוח חם בחורף והיא טעימה גם כשהיא מגיעה קרה אל השולחן. הדייסה שפתרה לי את הפוביה מדייסות

4-6 מנות דרגת קושי: קל
אורז בחלב
עמרי פולק

במהלך הילדות לא זכורות לי יותר מדי דייסות בתפריט המשפחתי. אולי דייסת הקוואקר האקראית שאמא היתה מכינה פה ושם. כאכלן בעייתי ובררן אז, הסכמתי לאכול רק דייסת סולת וגם זה רק לאחר שהוספתי לה תועפות סוכר. אולי זאת הנטייה להוסיף לרוב הדייסות קינמון היא שהרחיקה אותי מהן, ובגללה פיתחתי דייספוביה. לכן אל דייסת אורז, שמכונה לרוב אורז בחלב, בכלל לא שקלתי להתקרב.

מסתבר שהכול הוא עניין של איך למכור את זה בצורה הנכונה. כשהגישו לי קערה עצומה של אורז בחלב, Riz au Lait, במסעדה פריזאית נחשבת ואהובה כבר לא יכולתי לשמור מרחק. ליד הקערה העצומה הונחו רוטב קרמל מלוח ותערובת אגוזים. ערבוב קטן של התוספות, יחד עם העושר של האורז עצמו. שם נפלתי.

יש מי שאוכלים את הדייסה המופלאה הזאת סתם ככה, לארוחת בוקר. אחרים מגישים אותה כקינוח חם בחורף ובואו אגלה לכם סוד, היא טעימה גם כשהיא מגיעה קרה אל השולחן. אפשר לאכול אותו ללא כל תוספות, ליהנות מהקרמיות של האורז והמסקרפונה, או להוסיף לו טוויסט משלכם. אני בחרת בפקאנים מקורמלים וחרפרפים (נגיעה של רוטב סריראצ'ה).

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 3

רכיבים

לאורז בחלב:

2 מקלות וניל

125 גרם אורז לריזוטו (ארבוריו)
600 גרם חלב רגיל (לא דל שומן)
קורט מלח ים
40 גרם סוכר
125 גרם גבינת מסקרפונה
125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%

לקרמל מלוח ובננות:

180 גרם סוכר (לבן בלבד)

80 גרם חמאה רגילה
100 מ"ל שמנת
2 קורט מלח
שלוש-ארבע בננות, פרוסות

לתוספות נוספות / אחרות:

20 גרם פקאנים שבורים לחתיכות גסות

סריראצ'ה

 

הוראות הכנה

שמים את החלב בסיר בינוני עם תחתית עבה.

חוצים את מקלות הווניל ומרוקנים את הגרגירים באמצעות סכין חדה.

מכניסים את גרגירי הווניל ואת המקלות לסיר עם החלב, ומביאים את תערובת החלב וגרגירי הווניל לרתיחה על אש בינונית.

מורידים את החלב מהאש ומכסים את הסיר עם ניילון נצמד ל-30 דקות.

אחרי 30 דקות מעבירים את החלב דרך מסננת בכדי לסנן את מקלות הווניל.

שימו לב: ודאו שלא נשארים יותר מדי גרגירי ווניל במסננת כדי לא לאבד את הארומה והטעם.

שמים את החלב בסיר עם תחתית עבה. מוסיפים אורז, מלח וסוכר, מבשלים על אש קטנה ומערבבים כל הזמן במשך כחצי שעה-40 דקות בערך. על האורז להיות ברמת בישול אל-דנטה.

מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 20 ס"מ*20 ס"מ ומכסים בניילון נצמד. שימו לב שצריך להצמיד את הניילון כך שהוא ממש יהיה במגע עם כל השכבה העליונה של האורז. מקררים לשעתיים לפחות (אפשר גם לקרר כל הלילה או יותר מזה).

מקציפים במערבל את גבינת המסקרפונה כדי לרכך אותה ואז מוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים את הגבינה המוקצפת לאורז המקורר ומערבבים, בכל פעם מוסיפים כף עד שמתקבל מרקם של דייסה - סמיך ולא נוזלי מדי.

הכנת הקרמל המלוח (לא חייבים אבל זו תוספת נהדרת)

מניחים את הסוכר במחבת עם תחתית עבה על אש בינונית (אפשר להנמיך אותה ולהאט את התהליך כדי לשלוט בו אם זאת הפעם הראשונה שלכם).

ברגע שהסוכר מתחיל את תהליך ההמסה מערבבים בצורה נמרצת (אל תתביישו) עם כף עץ, ממשיכים לערבב עד שהקרמל מקבל צבע ענברי בהיר (אם הוא כהה אז כנראה שנשרף לכם הקרמל ותקבלו טעם מריר).

מוסיפים את החמאה (זהירות, זה משפריץ) תוך כדי ערבוב. לאחר שהקרמל והחמאה השתלבו יחד שופכים למחבת גם את השמנת (שוב זהירות מהשפרצות) ומערבבים היטב
מוסיפים את המלח תוך כדי ערבוב, מורידים את המחבת מהאש ומיד מעבירים את תכולתה אל כלי קר שהכנתם מבעוד מועד.

הכנת הפקאנים הפיקנטיים:

לוקחים את הפקאנים השבורים לחתיכות גסות ומערבבים עם חלק מהקרמל המוכן וכמה טיפות של סריראצ'ה.

אורז בחלב
עמרי פולק

טיפים

לפני הכנת הקרמל כמה טיפים שנכתבו בדם:

חשוב להכין את כל החומרים מראש ליד המחבת כי כל התהליך מאוד קצר.

על החמאה להיות קרה. אל תתפשרו על כך.

חשוב להדגיש שהכנת קרמל זה תהליך שיכול להתפקשש בכמה שניות וצריך לעמוד על המשמר.

חשוב שהמחבת והכף יהיו נקיות לגמרי כדי שהמרקם של הקרמל יהיה אחיד.

בכל שלב אפשר להנמיך את האש או להוריד את המחבת מהאש לכמה שניות כדי למנוע את שריפת הקרמל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות