מתכון

תבשיל שעועית עם קציצות של השף אבי לוי

אחד השילובים היותר מעניינים של שעועית וקציצות, שבו השעועית המבושלת מכוסה ברוטב עגבניות פיקנטי עם שפע שום. מתכון מתוך הספר "טעמים של בית"

אבי לוי, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אבי לוי, שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות
תבשיל שעועית עם קציצות מרגז

רכיבים

לתבשיל שעועית:

  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 6 עגבניות קלופות קצוצות היטב
  • כפית פלפל שאטה גרוס
  • כפית כמון
  • כף מלח גס
  • 2 פלחי לימון כבוש
  • 2 כוסות שעועית לבנה, מושרית לילה שלם במים קרים ומבושלים במים עד לריכוך

לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ לערבב עם 100 גרם שומן כבש)
  • 2 כפיות פלפל שאטה גרוס
  • פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב
  • כף כמון
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כף מלח גס
  • 5 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

הכנת התבשיל:

מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שיני השום בעדינות עד שיזהיבו מעט. מתבלים בפפריקה.

מוסיפים עגבניות קצוצות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את יתר התבלינים, הלימון הכבוש והשעועית וממשיכים לבשל כשעה על להבה נמוכה.

הכנת הקציצות:

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. יוצרים כ-20 כדורים קטנים מאוד. במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן זית וצורבים את הקציצות מכל הצדדים.

מעבירים את הקציצות לסיר השעועית, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף חצי כוס מים חמים.

תגובות