מתכון לאורז "כל השוק" - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לאורז "כל השוק"

האורז הכי טעים שיש עם כל הירקות של השוק, לפי מתכון של סיגל פאוסט

דרגת קושי: קל
אורז
מוטי מילרוד
12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 4

רכיבים

4 גזרים מגורדים

2 כוסות אורז עגול מלא

4 כוסות מים רותחים

חצי שקית אדממה

צרור תרד טורקי או אוסטרלי

1 סלק

3 בצלים ירוקים קצוצים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס נענע קצוצה

חצי כוס פיסטוקים קלופים

2 עגבניות גדולות ועסיסיות

5 כפות סויה

כוס שמן זית

המלצה:

הרבה פלפל ירוק חריף

הוראות הכנה

אורז
מוטי מילרוד

במחבת עמוקה מערבבים את הגזרים בשמינית כוס שמן זית עד שיחליפו את הצבע לבוהק.

מוסיפים את האורז, ומערבבים עד שיתחמם

מוסיפים את המים החמים, מכסים ומבשלים.

בסיר קטן חולטים את האדממה. מסננים ומקלפים.

שוטפים היטב את התרד וחולטים אף אותו בסיר קטן נפרד עד שמתרכך. מסננים.

את הסלק לא מבשלים. קולפים קוצצים לקוביות קטנות מאוד.

את הפיסטוקים קוצצים גס ושומרים בקערית.

אורז
מוטי מילרוד

את העגבניות סוחטים לקערית כמו לימון

הרכבה:

כאשר האורז מוכן, מכסים עם מגבת וסוגרים במכסה לעשר דקות.

פותחים ומוזגים עוד כחצי כוס שמן זית על האורז, מערבבים היטב כדי שכל הגרגירים יכוסו בשמן.

מוטי מילרוד

מוסיפים את הסויה ומיץ העגבניות ומערבבים.

מוסיפים את הפיסטוקים, הבצל ועשבי התיבול. גם את האדממה החלוטה, קוביות הסלק והתרד. מי שאוהבים מוסיפים פלפל חריף.

מוטי מילרוד

טיפים

אפשר להשתמש בבורגול במקום באורז. או: מומלץ, בעונה, להוסיף למחבת רבעי לבבות משלושה ארטישוקים. מנוקים משערות ועלים.

לכתבה המלאה ולראיון עם סיגל פאוסט



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות