מתכון לאורז "כל השוק"

האורז הכי טעים שיש עם כל הירקות של השוק, לפי מתכון של סיגל פאוסט

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
אורז
צילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • 4 גזרים מגורדים
  • 2 כוסות אורז עגול מלא
  • 4 כוסות מים רותחים
  • חצי שקית אדממה
  • צרור תרד טורקי או אוסטרלי
  • 1 סלק
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס נענע קצוצה
  • חצי כוס פיסטוקים קלופים
  • 2 עגבניות גדולות ועסיסיות
  • 5 כפות סויה
  • כוס שמן זית

המלצה:

  • הרבה פלפל ירוק חריף

הוראות הכנה

אורז
צילום: מוטי מילרוד

במחבת עמוקה מערבבים את הגזרים בשמינית כוס שמן זית עד שיחליפו את הצבע לבוהק.

מוסיפים את האורז, ומערבבים עד שיתחמם

מוסיפים את המים החמים, מכסים ומבשלים.

בסיר קטן חולטים את האדממה. מסננים ומקלפים.

שוטפים היטב את התרד וחולטים אף אותו בסיר קטן נפרד עד שמתרכך. מסננים.

את הסלק לא מבשלים. קולפים קוצצים לקוביות קטנות מאוד.

את הפיסטוקים קוצצים גס ושומרים בקערית.

אורז
צילום: מוטי מילרוד

את העגבניות סוחטים לקערית כמו לימון

הרכבה:

כאשר האורז מוכן, מכסים עם מגבת וסוגרים במכסה לעשר דקות.

פותחים ומוזגים עוד כחצי כוס שמן זית על האורז, מערבבים היטב כדי שכל הגרגירים יכוסו בשמן.

צילום: מוטי מילרוד

מוסיפים את הסויה ומיץ העגבניות ומערבבים.

מוסיפים את הפיסטוקים, הבצל ועשבי התיבול. גם את האדממה החלוטה, קוביות הסלק והתרד. מי שאוהבים מוסיפים פלפל חריף.

צילום: מוטי מילרוד
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ