מתכון

סלט אבוקדו ותפוזים

המתכון לסלט אבוקדו שמקורו בוולנסיה שבספרד הוא דוגמה טובה לשילוב מרענן בין מוצרים מהעולם החדש לתפוזי ולנסיה

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית פנסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
אבוקדו

רכיבים

  • 2 תפוזים
  • 2 אבוקדו בינוניים בשלים
  • 1/4 כוס זיתים שחורים חתוכים
  • 1 בצל סגול קטן פרוס לפרוסות דקיקות
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

בסכין חדה מסירים את הקליפה מהתפוזים (עם הציפה הלבנה), פורסים לפרוסות
דקות ומניחים בקערה.

חוצים את האבוקדו לשניים ומסירים את הגלעין. חותכים את בשר הפרי לאורך ולרוחב בסכין, כך שנוצרות קוביות, ומוציאים בעזרת כף.

מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים בעדינות ומגישים מיד. אפשר להגיש כחלק ממזנון סלטים, עם סלט ירוק, או לצד דג בגריל.

תגובות