מתכון

עוף צלוי מושלם בסיר - פולה רוטי

פולה רוטי, צלי עוף הצרפתי המפורסם של אמא, שלא תוכלו לחכות ולאכול אותו עם חתיכת חלה הספוגה בנוזלי הסיר הנדירים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

רכיבים

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 8 שוקי עוף או 4 כרעי עוף
  • 5 שיני שום קלופות
  • 2 עלי דפנה
  • 4 תפוחי אדמה
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס (אפשר להמיר בפלפל לבן)

הוראות הכנה

מחממים את השמן בסיר רחב (אך לא שטוח). כאשר השמן חם, מעבירים פנימה את העוף: מניחים אותו על הצד של העור, וכאשר הוא משחים היטב – הופכים ומשחימים גם את הצד השני (זהירות: השמן עלול לקפוץ בשלב הזה ולכן כדאי להשתמש במכסה הסיר כמגן). במקביל קולפים את תפוחי האדמה. חותכים אותם לקוביות קטנות (3X3) ומוסיפים לסיר יחד עם שיני השום ועלי הדפנה. מתבלים במלח ופלפל, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. ממשיכים בבישול כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

תגובות