כרובית צלויה בסיר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כרובית צלויה בסיר

לא רק עוף או בשר ניתן לצלות בסיר, אלא גם ירקות. כרובית, למשל. התוצאה? רכה ונפלאה

דרגת קושי: קל
מתן שופן

באותה הטכניקה של צליית בשר או עוף, אני מציע להכין גם פרחי כרובית. הדרך פשוטה מאוד, והתוצאה רכה כחמאה ועשירה בטעם.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

1 כרובית בינונית

2 כפות מלח גס

3 כפות שמן קנולה

3 שיני שום קלופות

2 עלי דפנה

קורט מלח ופלפל שחור

1/3 כוס מים

הוראות הכנה

מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים בקערה גדולה עם שפע מים ומלח גס. לאחר כמה דקות, מסננים את המים ושוטפים היטב את פרחי הכרובית.

מניחים על נייר סופג או מגבת לייבוש קל. מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים פנימה את פרחי הכרובית.

משזפים את כל הפרחים ולאחר מכן מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את השום, עלי הדפנה והמים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה (או עד שהמים מתאדים והכרובית רכה מספיק לטעמכם).

מדי פעם, בזמן הבישול, חשוב לשקשק מעט את הסיר כדי שהכרובית לא תידבק.

אם רוצים כרוביות שחומות וזהובות, ניתן לאחר הבישול להסיר את המכסה, להגביר את האש ולהמשיך בבישול עוד כ–5-10 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות