מתכון

כרובית צלויה בסיר

לא רק עוף או בשר ניתן לצלות בסיר, אלא גם ירקות. כרובית, למשל. התוצאה? רכה ונפלאה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כרובית צלויה בסיר
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

באותה הטכניקה של צליית בשר או עוף, אני מציע להכין גם פרחי כרובית. הדרך פשוטה מאוד, והתוצאה רכה כחמאה ועשירה בטעם.

רכיבים

  • 1 כרובית בינונית
  • 2 כפות מלח גס
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 עלי דפנה
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 1/3 כוס מים

הוראות הכנה

מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים בקערה גדולה עם שפע מים ומלח גס. לאחר כמה דקות, מסננים את המים ושוטפים היטב את פרחי הכרובית.

מניחים על נייר סופג או מגבת לייבוש קל. מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים פנימה את פרחי הכרובית.

משזפים את כל הפרחים ולאחר מכן מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את השום, עלי הדפנה והמים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה (או עד שהמים מתאדים והכרובית רכה מספיק לטעמכם).

מדי פעם, בזמן הבישול, חשוב לשקשק מעט את הסיר כדי שהכרובית לא תידבק.

אם רוצים כרוביות שחומות וזהובות, ניתן לאחר הבישול להסיר את המכסה, להגביר את האש ולהמשיך בבישול עוד כ–5-10 דקות.

תגובות