חומוס ביתי טעים - מסביב למנגל: מתכונים ליום העצמאות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חומוס ביתי טעים

עם טריק שיקצר לכם את זמן הבישול

2-4 מנות דרגת קושי: קל
חומוס ביתי
רותם מימון

ייחודו של המתכון הפשוט בשלב הפרה-הנבטה שאחרי ההשריה ולפני הבישול. בזכותו, הבישול מתקצר והחומוס קליל במיוחד. זאת ועוד: יש מיתוס שחומוס מעולה הוא תחום שמור למומחים עתירי סודות, אבל המתכון הזה קל לביצוע.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כוס גרגרי חומוס

מיץ לימון טרי

טחינה גולמית מאיכות טובה (אני ממליצה על האתיופית משומשום נבוט בצנצנת זכוכית)

שמן זית

הוראות הכנה


1. משרים את החומוס במים פושרים ליממה. המים צריכים לכסות את הגרגרים. מדי פעם בודקים ומוסיפים מים לפי הצורך.
2. מסננים את גרגרי החומוס ומשאירים במסננת למשך יממה. מדי פעם מערבבים כדי לאוורר.
3. מבשלים את הגרגרים בסיר לחץ. מרתיחים ומכבים. פותחים את הסיר אחרי לפחות שלוש שעות. הגרגרים צריכים להיות רכים וטעימים.
4. מכניסים את החומוס עם מיץ מלימון אחד למעבד מזון ומרסקים.
5. מוסיפים שלוש כפות טחינה ושלוש כפות שמן זית ומפעילים עד קבלת משחה חלקה.
6. טועמים ומוסיפים לפי הטעם עוד לימון, שמן זית וטחינה עד שמרוצים מהתוצאה. בכל פעם מוסיפים רק כף או שתיים כדי לא להגזים ומפעילים שוב.
7. טועמים ומחליטים אם וכמה מלח ופלפל מוסיפים. לפי הטעם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות