עראייס של מאיר אדוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עראייס של מאיר אדוני

מתכון לקלאסיקה מהמטבח הערבי הביתי - פיתה עם בשר, חצילים (הגוון שלנו) צנוברים ותיבול מקומי שמוגשת כמובן לצד צ'יפס ביתי וסלט ירקות

דרגת קושי: קל
עראייס
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

לפיתות שומשום:

600 מ"ל מים

100 מ"ל שמן קנולה

60 גרם סוכר

שני ק"ג קמח

30 גרם שמרים

50 גרם מלח

לחצילים מטוגנים:

חצילים

לטחינה:

טחינה גולמית

לימון כבוש

עמבה

מלח

לעראייס:

750 גרם בשר בקר איכותי טחון

250 גרם שומן טלה

צרור פטרוזיליה קצוצה

כוס סודה קרה

מעט אבקת שום

50 גרם צנוברים

250 גרם בצל לבן קצוץ (כשלושה בצלים בינוניים)

כמון, בהרט ומלח

לצ׳יפס של פעם:

5 תפו״א אדומים, קלופים וחתוכים לטבעות בעובי 1 ס״מ

500 גרם קמח טמפורה

כפית כורכום

כ-1/2 ליטר סודה קרה

לסלט ירקות גס:

צנונית

מלפפון

קולורבי

שומר

עגבניות שרי

בצל ירוק חתוך למקטעים

הוראות הכנה

פיתות שומשום: מערבבים את כל המצרכים ללא המלח במיקסר ולאחר 5 דקות מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.

נותנים לבצק מנוחה חצי שעה, יוצרים כדורים במשקל 80 גרם ומרדדים לפיתות. מרטיבים את הפיתה ומפזרים מעליה שומשום ומעט מלח. מכניסים לתנור בחום של 250 מעלות ואופים כ-10-7 דקות.

חצילים: מקלפים חצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מפזרים מעט מלח מעל ומניחים במסננת. לאחר כחצי שעה מטגנים בשמן עמוק.

טחינה לבנה: מערבבים טחינה עם מים, לימון כבוש, עמבה ומעט מלח, עד שהטחינה דלילה.

עראייס: מערבבים את כל החומרים, מתבלים בכמון, בהרט ומלח. יוצרים קבבים וממלאים בפיתה עם הטחינה והחצילים.

מניחים את הפיתה על הגריל משני הצדדים ומכניסים לתנור לחמש דקות בחום של 180 מעלות.

צ׳יפס של פעם: חולטים את תפוחי האדמה במים רותחים בין 5 ל-8 דקות, עד שהם מתרככים (אבל לא יותר מדי). מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

מערבבים את קמח הטמפורה עם הכורכום והסודה, עד שמגיעים למרקם קרמי (אם צריך מוסיפים סודה). מקמחים את תפוחי האדמה, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק. מתבלים במלח מיד עם סיום הטיגון.

סלט ירקות גס: חותכים את כל הירקות גס, מערבבים ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות