מתכון

עראייס של מאיר אדוני

מתכון לקלאסיקה מהמטבח הערבי הביתי - פיתה עם בשר, חצילים (הגוון שלנו) צנוברים ותיבול מקומי שמוגשת כמובן לצד צ'יפס ביתי וסלט ירקות

מאיר אדוני ואור שפירא, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיר אדוני ואור שפירא, שפים אורחים
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
עראייס

רכיבים

לפיתות שומשום

  • 600 מ"ל מים
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 60 גרם סוכר
  • שני ק"ג קמח
  • 30 גרם שמרים
  • 50 גרם מלח

לחצילים מטוגנים

  • חצילים

לטחינה

  • טחינה גולמית
  • לימון כבוש
  • עמבה
  • מלח

לעראייס

  • 750 גרם בשר בקר איכותי טחון
  • 250 גרם שומן טלה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • כוס סודה קרה
  • מעט אבקת שום
  • 50 גרם צנוברים
  • 250 גרם בצל לבן קצוץ (כשלושה בצלים בינוניים)
  • כמון, בהרט ומלח

לצ׳יפס של פעם

  • 5 תפו״א אדומים, קלופים וחתוכים לטבעות בעובי 1 ס״מ
  • 500 גרם קמח טמפורה
  • כפית כורכום
  • כ-1/2 ליטר סודה קרה

לסלט ירקות גס

  • צנונית
  • מלפפון
  • קולורבי
  • שומר
  • עגבניות שרי
  • בצל ירוק חתוך למקטעים

הוראות הכנה

פיתות שומשום: מערבבים את כל המצרכים ללא המלח במיקסר ולאחר 5 דקות מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.

נותנים לבצק מנוחה חצי שעה, יוצרים כדורים במשקל 80 גרם ומרדדים לפיתות. מרטיבים את הפיתה ומפזרים מעליה שומשום ומעט מלח. מכניסים לתנור בחום של 250 מעלות ואופים כ-10-7 דקות.

חצילים: מקלפים חצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מפזרים מעט מלח מעל ומניחים במסננת. לאחר כחצי שעה מטגנים בשמן עמוק.

טחינה לבנה: מערבבים טחינה עם מים, לימון כבוש, עמבה ומעט מלח, עד שהטחינה דלילה.

עראייס: מערבבים את כל החומרים, מתבלים בכמון, בהרט ומלח. יוצרים קבבים וממלאים בפיתה עם הטחינה והחצילים.

מניחים את הפיתה על הגריל משני הצדדים ומכניסים לתנור לחמש דקות בחום של 180 מעלות.

צ׳יפס של פעם: חולטים את תפוחי האדמה במים רותחים בין 5 ל-8 דקות, עד שהם מתרככים (אבל לא יותר מדי). מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

מערבבים את קמח הטמפורה עם הכורכום והסודה, עד שמגיעים למרקם קרמי (אם צריך מוסיפים סודה). מקמחים את תפוחי האדמה, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק. מתבלים במלח מיד עם סיום הטיגון.

סלט ירקות גס: חותכים את כל הירקות גס, מערבבים ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור.

תגובות