מתכון

קארי ירוק עם קציצות דגים לפי מאיר אדוני

לשף מאיר אדוני יש חיבה מיוחדת לאוכל רחוב. מכל ביקור, סיור או חופשה בחו"ל הוא חוזר עם השראות לאוכל רחוב, למשל קארי ירוק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות דג בקארי ירוק
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לקארי ירוק

  • 1 ק"ג בצל אדום חתוך גס
  • 250 גרם ג'ינג'ר קלוף חתוך גס
  • 250 גרם למון גראס
  • 20 שיני שום
  • כוס סוכר חום כהה
  • חצי קילו ליים (כ-10 לימונים)
  • חופן של עלי כפיר ליים
  • 3 צרורות של כוסברה
  • צרור בזיליקום
  • 150 גרם מחית קארי ירוק
  • 2 ליטרים חלב קוקוס
  • 1 כוס פיש סוס

לקציצות דג

  • 1 ק"ג דג נקי מעצמות ומעור
  • 1 צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
  • 1 יחידה של ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 יחידה של בצל אדום קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 גרם בוטנים קלויים טחונים
  • מלח
  • זרעי כוסברה

להגשה

  • 300 גרם עדשים ירוקות
  • 1 יחידה אננס
  • 100 גרם בוטנים קלויים
  • 8 יחידות חציל תאילנדי
  • צרור כוסברה
  • יוגורט 9%
  • אורז לבן

הוראות הכנה

הקארי: מאדים את הבצל, הג'ינגר והלמון גראס עם שמן. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את השום ומאדים 3-2 דקות. מוסיפים את הכפיר ליים, הסוכר החום ומחית הקארי ל-5 דקות נוספות. מוסיפים פיש סוס וחלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הליים. מבשלים כחצי שעה, מוסיפים את הכוסברה והבזיליקום, טוחנים ומסננים. מאזנים טעמים.

קציצות הדג: לוקחים כ-300 גרם דג קר מאוד. טוחנים את הדג במעבד מזון עם שמנת ומעט מלח, עד ליצירת מוס. את יתר הדג טוחנים במטחנת בשר גסה. מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך ויוצרים קבבים.

להגשה: חותכים חציל תאילנדי לרבעים ומחממים את רוטב הקארי עם החציל. צורבים את קציצות הדג במחבת ומכניסים לרוטב לבישול של כ-7 דקות. חותכים אננס לקוביות. מבשלים עדשים ירוקות כ-25 דקות, מצננים ומתבלים בשמן, מעט ליים, מעט כמון ומלח. מניחים את העדשים בצלחת ומעליהן יוצקים את הקארי הירוק עם הקציצות והחציל. מפזרים את קוביות האננס, בוטנים קלויים קצוצים, כוסברה ויוגורט.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ